Laptop temizliği

runo19

Hectopat
Daha fazla  
Elektrik süpürgesiyle fanın orada ki deliklerden tozu çeksem yeterli olur mu ve herhangi bir zararı olur mu? Fikri olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop u alalı yaklaşık 7 ay oldu. Kendim açıp temizlemeyi daha önce denemedim. Hem açınca garanti kapsamından çıkıyormuş o yüzden aklıma bu yöntem geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın çalışma yönü saat (emme) yönüdür, elektrik süpürgesi ile çektiğiniz zaman ters yönde dönecektir. Eğer süpürgeyi yüksek devirle çalıştırırsanız fan zarar görebilir. Bu yüzden pek sağlıklı bir yöntem olacağını sanmıyorum, ayrıca gereksiz bir fan ızgarası temizliğinden başka bir işe yaramayacaktır.

Sanıyorum 7 aylık bir cihazın temizlenme sebebi sesin yanısıra ısınma sorunudur, ısınma sorununu çözmek için termal macun değişimi en çok kullanılan fakat beklenen sonucu vermeyen bir yöntemdir. Laptop oyun esnasında ısınır yapılacak pek bir şey yok. Eğer daha önce yapmadıysanız cihazı açarken çok dikkat edin hatta açarken video ya alıp toplarken izleyerek toplayın çok kolay olacaktır. Cihazın sökülme videosunu bulursanız çok yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin şimdiden...

Elektrik süpürgesi bir işe yaramayacaktır. Isınma problemi varsa garantiye vermelisiniz. Garanti bittikten sonra gerekli temizliği kendiniz yapabilirsiniz.

süpürgeyle bir anda çok aşırı hızlı çekersin fanları bozarsın haberin olsun ben masa üstünde yaptım fanlar soğutuyo ama eğer 2-3 dkk daha zorlasaydım fan tamamen biticekti

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı