Laptop termal macunu değiştirmek kolay mı?

İşlemci için (özellikle Laptop işlemcileri gibi üst koruması olmayan işlemciler) nohut tanesi fazla bile gelebilir. Mercimek kadar sıkın ve işlemcinin üstüne parmağınızla her tarafa yaydırdıktan sonra tekrar gözlemleyin. Fan kablosunu da taktınız mı bu arada? Bazen gözden kaçabiliyor.

İşlemci için (özellikle Laptop işlemcileri gibi üst koruması olmayan işlemciler) nohut tanesi fazla bile gelebilir. Mercimek kadar sıkın ve işlemcinin üstüne parmağınızla her tarafa yaydırdıktan sonra tekrar gözlemleyin. Fan kablosunu da taktınız mı bu arada? Bazen gözden kaçabiliyor.
fanı şu anda normal. mercimek tanesi dediniz o zaman işin boyutu anlaşıldı sanırım. tekrar açıp yenilemem mi lazım işlemi?

şu anda fan 4-5k rpm'de 50 derecelerde geziyor. sadece tarayıcı açık.

termal macunu temizledim ve nohut tanesinden biraz daha az olacak şekilde tekrardan macunu sürdüm. şimdi ise boşta 35-40, tarayıcı açıkken 40-50 derece arasında. bu değerler 8 yıllık bir cihaz için normal midir bilmiyorum ama sıcaklığın düştüğünü söyleyebilirim. @fromhell1 hocam sizce normal mi?

Son düzenleme:
Bence tamamen normal değerler, bu havalarda boşta 35 olması süper bile. Benim masaüstü bilgisayar işlemcim bile boşta 50 derecelerde dolanıyor (Bakımı tam, havanın 40 derece olması sebebiyle. 😁)

Stres testinde 80 derecenin üstüne tırmanmıyorsa normaldir. Fan sıcak havayı başarılı bir şekilde dışarı aktarıyor ve termal macun düzgün uygulanmışsa normal sıcaklıklar bunlardır, geçenlerde bakımını yaptığım 2 fanlı ASUS laptop oyunlarda 85-95 derece arasında geziyordu, sen düşün. :D

Yine de emin olmak için birkaç dakika boyunca stres testi yapıp sıcaklıkları gözden geçirin fakat onun dışında söylediğiniz sıcaklıklar iyi. Fazla termal macun ters etki yapar, sıcaklığı olumsuz etkiler.

Bence tamamen normal değerler, bu havalarda boşta 35 olması süper bile. Benim masaüstü bilgisayar işlemcim bile boşta 50 derecelerde dolanıyor (Bakımı tam, havanın 40 derece olması sebebiyle. 😁)

Stres testinde 80 derecenin üstüne tırmanmıyorsa normaldir. Fan sıcak havayı başarılı bir şekilde dışarı aktarıyor ve termal macun düzgün uygulanmışsa normal sıcaklıklar bunlardır, geçenlerde bakımını yaptığım 2 fanlı ASUS laptop oyunlarda 85-95 derece arasında geziyordu, sen düşün. :D

Yine de emin olmak için birkaç dakika boyunca stres testi yapıp sıcaklıkları gözden geçirin fakat onun dışında söylediğiniz sıcaklıklar iyi. Fazla termal macun ters etki yapar, sıcaklığı olumsuz etkiler.
Termal macunu daha az sürdükten sonra full fan hızı + şarjdayken stres testi yaptım 5-6 dakika ve sıcaklıklar 75-80 derece arasında. şu anda arkada 3-4 sekme ve whatsapp açık, sıcaklık 45-50 derece arasında dolanıyor 3.5k rpm'de (orta bir fan hızı). biraz daha araştırdığımda intel macbooklar için hafif kullanımda 40-60 derece olması normaldir demişler. sanırım laptop şu anda normal şekilde çalışıyor. 30-40 derecelerde dolaşmasını beklerdim hafif kulanımda açıkçası. yardımınız için teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı