Herkese selam, CS2 oynarken birden görüntü gitti geldi ve dalgalanma yapmaya başladı. Sorun monitörde sandım fakat başka cihaz takınca dalgalanma yapmadığını anladım. Laptopun ekranında sorun yok fakat Type-C üzerinden DisplayPort kablo ile monitör takınca böyle yapıyor. Muhtemelen ekran kartımda sorun var. Laptop da ekran kartı driverını silip tekrar yükledim fakat işe yaramadı. Sizde ne hatası olmuş olabilir?
1- I/O yönlendirmede sorun olabilir.
2- Kablo sorunu olabilir. Farklı bir kablo deneyerek görülebilir.
3- Ekran kartı bellek arızası olabilir (Bu pek olası görünmüyor. Laptopun kendisinde görüntüde sorun yok dediniz. Bu sorunu HDMI kablo ile bağlantıda da yaşıyorsanız o zaman bellek arızası olması muhtemeldir.)
Laptopun kendi ekranında problem yoksa sıkıntıyı ekran kartınızda neden buluyorsunuz anlamadım. Monitörünüzün çözünürlüğü ve hz si nedir acaba ? Bazı kablolar, yüksek hzleri desteklemiyor olabilir.
Misal, bendeki monitörde 2-3 tane mini hdmi - hdmi kablo denememe rağmen 175 hz görüntü alamamıştım. Sizin ekranınızdaki yatay çizgiler dikey olarak bende oluyordu.
60 hz test eder misiniz ?
Herkese selam, CS2 oynarken birden görüntü gitti geldi ve dalgalanma yapmaya başladı. Sorun monitörde sandım fakat başka cihaz takınca dalgalanma yapmadığını anladım. Laptopun ekranında sorun yok fakat Type-C üzerinden DisplayPort kablo ile monitör takınca böyle yapıyor. Muhtemelen ekran kartımda sorun var. Laptop da ekran kartı driverını silip tekrar yükledim fakat işe yaramadı. Sizde ne hatası olmuş olabilir?
Laptopun kendi ekranında problem yoksa sıkıntıyı ekran kartınızda neden buluyorsunuz anlamadım. Monitörünüzün çözünürlüğü ve Hz'si nedir acaba? Bazı kablolar, yüksek hzleri desteklemiyor olabilir.
Misal, bendeki monitörde 2-3 tane mini HDMI - HDMI kablo denememe rağmen 175 Hz görüntü alamamıştım. Sizin ekranınızdaki yatay çizgiler dikey olarak bende oluyordu.
60 Hz test eder misiniz?