Laptop ve monitör bağlantısı

desteciemir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Casper G911 3070 laptopum var. MSI G272cqp monitörü aldım, MSI DP göndermiş kutu içerisinde, laptopta olmadığından dolayı DP ile bağlayamadım. 50 TL'ye bilgisayarcıdan zamanında aldığım bir HDMI kablosu vardı. Onun ile bağladım ve görüntü kalitesi kablo ile mi alakalı yoksa IPS'ten VA ya geçince mi oldu bilemedim, pek beğenmedim. Monitör konusunda pek deneyimli değilim, hep laptop kullandığımdan ilk defa harici monitör kullanıyorum. Laptopta ki çıkışların görselini sizlere iletiyorum. Acaba hangi kabloyu almalıyım ve bu kalite sorunu kabloyla alakalı mı?

Dosya Ekleri

• photo_5935858138848804582_y.jpg
    photo_5935858138848804582_y.jpg
    101,6 KB · Görüntüleme: 32
  • photo_5935858138848804583_y.jpg
    photo_5935858138848804583_y.jpg
    198 KB · Görüntüleme: 28

Teşekkürler, baktım kablo HDMI 1.0 sanırım, 144Hz ayarladım ancak 144Hz aldığımı zannedemiyorum şu an. Kalite de umarım kablodan dır, sanki tam net değil ekran gibi 2K da olmasına rağmen. Şu an siparişi vereyim o zaman. Tekrardan teşekküürler.

Kablodandır hocam. Monitörünüzü en yüksek performansta ve ms kaybı olmadan kullanmanızın tek yolu bu ilettiğim kalitede premium bir kablo kullanmanız. Biraz pahalı evet ama evladiyelik ve kaliteli bir kablodur. Firma da ürünleriyle ilgilenen bir firmadır. Zatren piyasada VESA sertifikalı ürün çok bulamazsınız böyle. Senelerdir bu markanın ürünlerinden şaşmam. Benim eski macbook pro'mu 2K oyuncu monitörüme bağladığımda bu kablya benzer 3 kablo denememe rağmen istediğim 2K değerini alamadım. Ancak bu kabloyla 11 senelik bilgisayardan 60hz 2K ve kusursuz görüntü almayı başarabildim.

Kablodandır hocam. Monitörünüzü en yüksek performansta ve ms kabı olmadan kullanmanızın tek yolu bu ilettiğim kalitede premium bir kablo kullanmanız. Biraz pahalı evet ama evladiyelik ve kaliteli bir kablodur. Firma da ürünleriyle ilgilenen bir firmadır. Zatren piyasada VESA sertifikalı ürün çok bulamazsınız böyle. Senelerdir bu markanın ürünlerinden şaşmam. Benim eski macbook pro'mu 2K oyuncu monitörüme bağladığımda bu kablya benzer 3 kablo denememe rağmen istediğim 2K değerini alamadım. Ancak bu kabloyla 11 senelik bilgisayardan 60hz 2K ve kusursuz görüntü almayı başarabildim.
Yok ben söylediğim gibi monitör konusunda acemi olduğumdan dolayı yazdım, sipariş verdim bile. Bu mönitörü alıp o kabloyla kullanmak saçmalık olur zaten. Monitörü deneme amaçlı taktım. Daha yeni kurdum zaten. Geniş kapsamlı yorumlarınız için minnettarım.

Yok ben söylediğim gibi monitör konusunda acemi olduğumdan dolayı yazdım, sipariş verdim bile. Bu mönitörü alıp o kabloyla kullanmak saçmalık olur zaten. Monitörü deneme amaçlı taktım. Daha yeni kurdum zaten. Geniş kapsamlı yorumlarınız için minnettarım.
Eğer kablo ile sorunun çözülürse yorumumu Çözüldü olarak işaretler veya raporlarsan çok mutlu olurum.

Eğer kablo ile sorunun çözülürse yorumumu Çözüldü olarak işaretler veya raporlarsan çok mutlu olurum.
kablo yeni geldi, taktım ve ghosting sorunu var monitörde. Siyah arka plan üzerinde beyaz yazılar bariz şekilde sarı tona dönerek hareket ediyor. (Mavi ışık filtresi açık olsuğundan sarı) Kabloyla pek de alakalı değilmiş. İlk monitör alışımda tavsiyelerin tersini yaptım ve VA panel aldım, son alışım da olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı