Hocam bu konuda direkt olarak yapan birisi olarak konuşacağım, MacBook Air ve bir masaüstü bilgisayar sahibiydim, masaüstü bilgisayarımı giderken kardeşime verdim ve laptopu da satarak (eski modeldi) bir tane iPad ve yanında da Magic Keyboard muadili bir set alarak devam ettim hatta şuanda o şekilde yazıyorum.
Tek cihaz olarak düşündüğünüzde ilk başlarda özellikle içerik tüketirken (oyun oynamak, film izlemek ya da kitap okumak vs) gerçekten mükemmel oluyor hem pil hemde taşıma ve hafiflik açısından ancak biraz daha detaya inip kullanmaya başladığınızda (sunum hazırlarken, çıktı almak için vs USB’ye bir şey atarken ya da sadece Multitasking gibi yerlerde) gerçek manada yaptığınız işi sorguluyorsunuz ve pişmanlık duyuyorsunuz. Bu kararımdan pişman değilim satmak gibi bir fikrimde yok ancak şu an bilgisayarda almak için para biriktirmekteyim, size de önerim ikinci elden uygun fiyatlı bir iPad (veya başka tabletet olur ama çok hayat kolaylaştırıyor varlığı)+daha uygun bir bilgisayar olur. Tek seçenekse kesinlikle bilgisayar, heyecan aramayın derim.