Laptop vs iPad

Bütçe
12500
sunum hazırlarken, çıktı almak için vs USB’ye bir şey atarken ya da sadece Multitasking gibi yerlerde
Hocam 10. nesil İpad alacak, TYPE-C çıkışlı geliyor. Mac'lere takılan çoklayıcılar TYPE-C girişine takılıp İpad'e USB tarzı şeyler takılabilir. Siz yüksek ihtimal 9.nesil İpad aldığınız için TYPE-C girişi sizde yok.

Senin bana attığın oyuncu bilgisayar tarzı ben biraz da is bilgisayarı istiyorum arabamda Huawei Matebook var fan sesi falan yok hoşuma gitti ama kötü işlemci deyince kafama soru işareti bıraktın.

Bunun neresi oyun bilgisayarı tarzında? Amacı iş manalı kullanım bunun zaten.

Bu bütçede alınabilecek Matebook D15'te 1115G4 işlemci var. 2 çekirdek, 4 izlek. 5500U ise 6 çekirdek, 12 izlek. Tekli çekirdek performansında çok fark yok ama çoklu çekirdekte 5500U iki katından fazla performans veriyor.

Hocam ne anlamda yazılım, oyunu bir nebze oynayabilirsiniz ipadle, bilgisayar kadar zevk vermez ama yine oynarsınız.
Yazılımda hangi konumdasınız, yeni mi başlayacaksınız ? Yeni başlayacaksanız hangi alandan gitmek istiyorsunuz ?
Yeni başlayacak yazılıma

Hocam 10. nesil İpad alacak, TYPE-C çıkışlı geliyor. Mac'lere takılan çoklayıcılar TYPE-C girişine takılıp İpad'e USB tarzı şeyler takılabilir. Siz yüksek ihtimal 9.nesil İpad aldığınız için TYPE-C girişi sizde yok.
61PkIX8HEVL._AC_SX679_.jpg

Bu tarz ürünler ile İpad görüntüsünü bir HDMI ile monitörlere vs bile yansıtırsınız.

Bunun neresi oyun bilgisayarı tarzında? Amacı iş manalı kullanım bunun zaten.

Bu bütçede alınabilecek Matebook D15'te 1115G4 işlemci var. 2 çekirdek, 4 izlek. 5500U ise 6 çekirdek, 12 izlek. Tekli çekirdek performansında çok fark yok ama çoklu çekirdekte 5500U iki katından fazla performans veriyor.
Sende bu bilgisayar var mı

Hocam bu konuda direkt olarak yapan birisi olarak konuşacağım, MacBook Air ve bir masaüstü bilgisayar sahibiydim, masaüstü bilgisayarımı giderken kardeşime verdim ve laptopu da satarak (eski modeldi) bir tane iPad ve yanında da Magic Keyboard muadili bir set alarak devam ettim hatta şuanda o şekilde yazıyorum.
Tek cihaz olarak düşündüğünüzde ilk başlarda özellikle içerik tüketirken (oyun oynamak, film izlemek ya da kitap okumak vs) gerçekten mükemmel oluyor hem pil hemde taşıma ve hafiflik açısından ancak biraz daha detaya inip kullanmaya başladığınızda (sunum hazırlarken, çıktı almak için vs USB’ye bir şey atarken ya da sadece Multitasking gibi yerlerde) gerçek manada yaptığınız işi sorguluyorsunuz ve pişmanlık duyuyorsunuz. Bu kararımdan pişman değilim satmak gibi bir fikrimde yok ancak şu an bilgisayarda almak için para biriktirmekteyim, size de önerim ikinci elden uygun fiyatlı bir iPad (veya başka tabletet olur ama çok hayat kolaylaştırıyor varlığı)+daha uygun bir bilgisayar olur. Tek seçenekse kesinlikle bilgisayar, heyecan aramayın derim.
Anlıyorum

Hocam bende de dönüştürücü aparatlar var ancak kablo çorbası taşımaktan tutun dosya formatları olsun Documents’ın kendi tarayıcısını kullanmadığınız sürece indirdiğiniz dosyayı atmak için 4 adımla uğraşmanız vs çok can sıkıcı olabiliyor kesinlikle bir bilgisayar rahatlığı yok. Kesinlikle cihazlara en ufak bir lafım yok gerçekten çok iyi çalışmaktalar ancak bir bilgisayarla yapılması gereken birtakım şeylerde donanımsal olarak bir tablet olduklarını ve yazılımınında buna göre yapıldığını cihaz kendileriyle bir güzel size hatırlatıyor Ki kullanıcı yazılım diyor, bütün sorunları geçsek bile devre kartlarını nasıl bağlayacak spesifik sürücüye gereksinim duyarsa vs (Dipnot, mühendis değilim yalnızca tahmin ediyorum).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı