Laptop vs MacBook vs masaüstü bilgisayar

Makaleler
3
Eskiden kullandığım iyi bir bilgisayar vardı, fakat bozuldu. Bu nedenle yeni bir bilgisayar arayışına girdim ve şu an için acelem yok; gelecek yaz sonu alsam bile olur. Ancak, laptop mu, MacBook mu yoksa masaüstü mü almalıyım konusunda kararsız kaldım. Bilgisayarda yapacaklarım ise şunlar:
  • Yeni teknolojileri denemeyi severim. Mesela, yapay zeka alanındaki gelişmeleri takip ediyorum ve bilgisayarımda bana özel bir yapay zeka kurmak isteyebilirim.
  • Oyun konusunda genelde strateji oyunları oynarım ya da arkadaşlarımla girip kafa dağıtmalık birkaç oyun oynarım. FPS oyunlarından tek sevdiğim, Rainbow Six: Siege.
  • Bilgisayardan performans olarak beklentim yüksek.
  • Bilgisayar haricinde Apple ekosistemine sahibim. Diğer cihazlar konusunda ekosistem dışına çıkmaya niyetim yok fakat derseniz kullanım senaryoların için MacBook olmaz Windows PC almak çok dert olmaz.
  • Aşırı hareketli değilim fakat bilgisayarı istediğim yere taşıyabilmek bana + olur.
Bütçe çok önemli değil siz kullanım senaryoma göre en uygun gördüğünüz bilgisayarı önerirseniz sevinirim.

Oyun oynayacaksanız ve en yüksek performans istiyorsanız masaüstü. Biraz daha az oyun performansı ama taşınabilir olsun diyorsanız Gaming laptop. Yok ben oyun oynamam iş uygulamaları için falan lazım diyorsanız MacBook. Buna biz karar veremeyiz. Gaming laptop istiyorsanız bütçe belirtin öneri yapabilirim.

Bir kere mac'de oyun oynayamazsin. Hem performans hem de tasinabilirlik istiyorsan HP Omen Transcend veya Asus Rog Zephyrus gibi modellere bakabilirsin. Ozellikle HP Omen Transcend'i tavsiye ederim. Sadece type-c kablo ve ufak bir adaptorle cok rahat sarj edebiliyorsun, icinde de RTX 4070 ekran karti var. 14 inch kagit gibi laptop, ekrani da oled gayet guzel.

Oyun oynayacaksanız ve en yüksek performans istiyorsanız masaüstü. Biraz daha az oyun performansı ama taşınabilir olsun diyorsanız Gaming laptop. Yok ben oyun oynamam iş uygulamaları için falan lazım diyorsanız MacBook. Buna biz karar veremeyiz. Gaming laptop istiyorsanız bütçe belirtin öneri yapabilirim.

Oyunda HOI tarzı oyunlar oynayacağım genelde, oynayacağım tek FPS oyunu R6 olur eğer dediğim gibi yapay zeka işleri ya da internette gördüğüm bilgisayar ile ilgili yeni teknonojileri deneme amaçlı kullanabileceğim bir bilgisayar olmasını istiyorum 100.000 TL civarında önerebileceğiniz gerçekten işlemci olarak ekran kartı, RAM olarak laptop var mı?

Bir kere Mac'de oyun oynayamazsin. Hem performans hem de tasinabilirlik istiyorsan HP Omen transcend veya ASUS ROG Zephyrus gibi modellere bakabilirsin. Ozellikle HP Omen Transcend'i tavsiye ederim. Sadece Type-C kablo ve ufak bir adaptorle cok rahat şarj edebiliyorsun, icinde de RTX 4070 ekran karti var. 14 inch kagit gibi laptop, ekrani da OLED gayet guzel.

4080 ya da 4090 daha iyi olur gibi hocam.

Oyunda HOI tarzı oyunlar oynayacağım genelde, oynayacağım tek FPS oyunu R6 olur eğer dediğim gibi yapay zeka işleri ya da internette gördüğüm bilgisayar ile ilgili yeni teknonojileri deneme amaçlı kullanabileceğim bir bilgisayar olmasını istiyorum 100.000 TL civarında önerebileceğiniz gerçekten işlemci olarak ekran kartı, RAM olarak laptop var mı?

4080 ya da 4090 daha iyi olur gibi hocam.

Gaming olarak.
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...ssd-rtx4080-16-notebook-fiyati,561738411.html En ucuz 4080 laptoptur ama paneli berbattır. 45 NTSC paneli var.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...x4080-18-wqxga-notebook-fiyati,563724298.html Kalite olarak üst düzey bir laptop.

Hocam daha önce bütçe olmasına rağmen ucuzunu aldığım için canım çıkmıştı şu an iyice bekleyip tam anlamı ile kaliteyi satın almak istiyorum sizce 5000 serisini beklemek mantıklı mı?

Hocam daha önce bütçe olmasına rağmen ucuzunu aldığım için canım çıkmıştı şu an iyice bekleyip tam anlamı ile kaliteyi satın almak istiyorum sizce 5000 serisini beklemek mantıklı mı?

5000 serisi laptoplar için biraz daha geç çıkar diye düşünüyorum. Çıktığı zamanda 100Knın daha üstünde bir fiyatta satılır.

5000 serisi laptoplar için biraz daha geç çıkar diye düşünüyorum. Çıktığı zamanda 100knın daha üstünde bir fiyatta satılır.

Bilgisayar konusunda çok bir bilgim olmadığı için bilmiyorum fakat gelecek yaz sonuna eylül civarına çıkarsa alabilirim eğer fiyatına değecek performansı veriyorsa fiyat çok sıkıntı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı