Laptop vs Masaüstü

• Konuyu başlatan Mawinho
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 297
Hocam laptop al hiç riske girme zaten laptop üniversitedede işine yarayacak lazım olacak her türlü lazım gibi bir şey.

Ek olarak eğer yurtda kalma gibi bir fikrin varsa ki bence kalmalısın evler çok pahalı zaten bu durumda masaüstü alma ihtimalin 0'a iniyor bunu da hesaba katmanı tavsiye ederim.

Yurtta kalmayip eve cikacaksan kesinlikle masaustu.

Mühendislik bölümleri düşündüğüm için şu anda laptopa daha yakınım hocam ama yine de büyük oyunlar oynarken fiyatına göre yetersiz kalması, ısınması, fazla sesli çalışması gibi sorunlar tedirgin ediyor.

Kendim batarya vs gibi önceliklerime göre TUF A15 aldım, kütüphanede sessizdi şarjı yeterliydi oyunlarda da genel anlamda beni 2 sene memnun bıraktı daha yeni sattım artık tamamen masaüstüne döneceğim için. Beklentiye göre tercih yaparsanız sorun yaşamazsınız.

Bu hatayı yıllar önce yaptım eğer oyun oynayan bir kişiysen ve üniversite için laptop almayı düşünüyorsan kesinlikle alma.
Maddi durumun iyiyse kesinlikle tablet bilgisayar ile yetin.
PC olarak da Masaüstü bir sistem topla, verim olarak laptoplar da mobil işlemci ve ekran kartı kullanılıyor ayrıca parça değişimi yapılamıyor, bakım yapılacağı zaman sistemin içi açılması gerekiyor ve büyük bir risk mevcut, herhangi bir statik elektrikle bile anakart ın veya donanım bileşenlerinin etkilenme durumu mevcut.
Herhangi bir kısa devre durumunda Laptop' u çöpe atman gerekiyor.
Kısaca laptoplarda parça değişimi yapamazsın, parça upgrade yapamazsın, oyunlarda vb. daha düşük verim alırsın...

Bu hatayı yıllar önce yaptım eğer oyun oynayan bir kişiysen ve üniversite için laptop almayı düşünüyorsan kesinlikle alma.
Maddi durumun iyiyse kesinlikle tablet bilgisayar ile yetin.
PC olarak da masaüstü bir sistem topla, verim olarak laptoplar da mobil işlemci ve ekran kartı kullanılıyor ayrıca parça değişimi yapılamıyor, bakım yapılacağı zaman sistemin içi açılması gerekiyor ve büyük bir risk mevcut, herhangi bir statik elektrikle bile anakart ın veya donanım bileşenlerinin etkilenme durumu mevcut.
Herhangi bir kısa devre durumunda Laptop'u çöpe atman gerekiyor.
Kısaca laptoplarda parça değişimi yapamazsın, parça upgrade yapamazsın, oyunlarda vb. daha düşük verim alırsın...

Halihazırda Tab s9FE 128 GB tabletim var aslında tablet + masaüstü de mantıklı, fikrin işin teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı