Laptop vs Masaüstü

5000 TL sistem topla 3 bin TL'ye orta sınıf bir laptop al bak keyfine.

5000 TL sistemde 1200-1300 TL monitör olsa bana 3700 TL civarı bir miktar kalıyor monitöre önem verdiğim için 1300 TL diyorum ve o fiyata rahatça oyun oynatabilecek bir sistem bulamam herhalde ikinci el hariç. Ayrıca 3000 TL'ye olan bir laptoptan oyun konusunda ne beklenir ki?
Şöyle söyleyeyim laptopta 16 GB ra i5 10300 h ve 1650 Tİ olacak . Masaüstünde ise ryzen 5 3600 ve rx 5600 xt 16 Gb ram olacak . Bu iki sistem arasındaki performans farkı ne kadar olur ? Laptopun taşınabilme rahatlığı önemsiz kalır mı yani ?

5000 TL sistemde 1200-1300 TL monitör olsa bana 3700 TL civarı bir miktar kalıyor monitöre önem verdiğim için 1300 TL diyorum ve o fiyata rahatça oyun oynatabilecek bir sistem bulamam herhalde ikinci el hariç. Ayrıca 3000 TL'ye olan bir laptoptan oyun konusunda ne beklenir ki?
Şöyle söyleyeyim laptopta 16 GB ra i5 10300 h ve 1650 Ti olacak. Masaüstünde ise Ryzen 5 3600 ve RX 5600 XT 16 GB RAM olacak. Bu iki sistem arasındaki performans farkı ne kadar olur? Laptopun taşınabilme rahatlığı önemsiz kalır mı yani?

Dostum haklısın monitörü hiç hesap etmedim.

Merhaba yaklaşık 1-2 hafta içinde bilgisayar alacağım. Ve genellikle karşılaştırdığımız laptop mu? Masaüstü mü? Sorusuyla bende karşılastım. Yazın tatile gideceğim ve oraya laptopumu götürme düşüncesi bana cazip geliyor. Ve laptop her yere taşınabildiği için farklı zamanlarda da kullanabilirim. Masaüstü de laptoptan daha performans sağladığı için onu da düşünmeliyim. Bütçem 7000+ masaüstü olursa monitör de dahil olacak. Laptop da Monster Abra A7 v12.2 düşünüyorum. Masaüstünde ise RX 5600 XT ve Ryzen 5 3600 bulunan bir masaüstü kampanyası var oda 5600 TL ve monitör ile yaklaşık 7150 TL'ye geliyor sizce hangisini almalıyım? Arada çok büyük performans farkı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.
eğer tatil uzun sürecekse kasayı da götür ne olacak ki? Masaüstü donanımsal olarak tabii ki de daha iyidir.

eğer tatil uzun sürecekse kasayı da götür ne olacak ki? Masaüstü donanımsal olarak tabii ki de daha iyidir.

Çok uzun sürmeyecek ama sadece tatil olarak bakmamak gerek bence rahatça taşıma olayı güzel bir + benim bilmediğim yer aslında şu bu laptopda her oyunu yüksek ayarlarda rahatça oynayabilir miyim ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı