Laptop yavaş, yeni sisteme geçilmeli mi?

16 GB RAM + 1 TB HDD + Intel Core i7 7. nesil laptopum çok yavaş ve şu an Windows 10 kullanıyorum. Değiştirmeli miyim?

Hocam oyuna etki etmez ama Windows kullanımı dosyaların açılması gibi gündelik şeylerde SSD alırsanız çok büyük faydası olur bütün takılmalar çözülür. İşlemciniz ve RAM'iniz yeterli ekran kartınız ne bilmiyorum ama harici bir ekran kartı var ise laptopa sadece SSD takarak tüm sorunları çözmüş olursunuz. Harici ekran kartı yoksa da oyun için yeni sistem alınabilir ama oyun oynamıyorsanız pek de gerek yok SSD alın kurtulun.
 
Neyi değiştireceksiniz? Bilgisayarı değiştirmenize gerek yok. SSD takviyesi ile bilgisayarınızdaki performans artışını görebilirsiniz. HDD olduğu sürece bilgisayarınız hantallığını koruyacaktır. Not: Bilgisayarınız sandığınız kadar kötü özelliklere sahip değil, sadece şu HDD'den kurtulun derim. Ek not: HDD'lerin üretimi durdurulsun, lütfen rica ediyorum. :) :D :p

HDD üretimi durursa gariban adam ne kullanacak hocam 😷. Ayrıca her SSD takılan sistem uçuşa geçecek diye bir şey yok sadece okuma yazma hızları büyük oranda artacağı için yükleme ikonunu daha az görecek ama kasmalar, RAM veyahut diğer sistem parçaları yıprandığından dolayıysa, çok az bir FPS farkı olur.
 
SSD takıp devam edin SSD olmayan bilgisayar ölü bilgisayardır, bilgisayarın tam gücünü göremezsiniz, donar kasar takılır yavaş açılır ondan sonra makine güçsüz dersiniz ama SSD birçok problemi çözer makineniz gayet yeterli özelliklere sahip SSD takınca ne demek istediğimizi anlarsınız.

Windows 10 ve 11 HDD ile kullanıma uygun sistemler değil sistem virüs taraması yaptığında sürekli işlemci meşgul olacak yüke girecek HDD yüzünden ve gereksiz isinmalar hatta donmalar yaşanacak bunu birçok cihazda denedim test ettim SSD olmadan Windows 10'ya da 11 kullanılmaz 2013 yılında aldığım laptopum i5 3210M işlemci var ve HDD ile donup kasarken SSD ile yıllardır sorunsuz kullanılıyor tek bir format bile atma gereği duymadık.

SSD HAYATTIR VERİLEN HER BİR KURUŞ HELALDİR.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı