Laptopa 2K monitör bağlayınca aşırı ısınıyor

saffetaa

Hectopat
Arkadaşlar Lenovo 9. nesil i7 laptopum var. RTX2060 ekran kartı. 1080P144Hz ekran yenileme hızı var.
Xiaomi 27 inc 2K 165Hz monitör aldım yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum.
Bildiğin masaüstü gibi kullanıyorum. Mini DisplayPort çıkışıyla monitöre 1.4 DP port taktım 165Hz alıyorum.
Oyunlarda falan herhangi bir sorun yok fakat sorunum şu ki laptop aşırı ısınıyor.
Yaptığım testlerde GPU sıcaklığı 55 derece ortalama.
Fakat CPU 100 santigrat dereceyi görüyor bazen. (GTA 5 gibi oyunlarda)
Laptopun alt fanlarını temizletip macununu değiştirttim.

Demem o ki 2K gibi yüksek çözünürlükte ortalama 100 FPS gibi bir oyunda bu kadar (96-100 derece) ısınması normal mi?
Laptop'un garantisi bitmek üzere ileride ciddi bir sorun çıkarır mı bilmiyorum ama tedirginim.
Verecebileceğiniz tavsiye var mıdır?

Arkadaşlar Lenovo 9. nesil i7 laptopum var. RTX2060 ekran kartı. 1080P144Hz ekran yenileme hızı var.
Bildiğin masaüstü gibi kullanıyorum. Mini DisplayPort çıkışıyla monitöre 1.4 DP port taktım 165Hz alıyorum.
Oyunlarda falan herhangi bir sorun yok fakat sorunum şu ki laptop aşırı ısınıyor.

Demem o ki 2K gibi yüksek çözünürlükte ortalama 100 FPS gibi bir oyunda bu kadar (96-100 derece) ısınması normal mi?
Laptopun garantisi bitmek üzere ileride ciddi bir sorun çıkarır mı bilmiyorum ama tedirginim.

100 derece olması normal değil görüntü iki ekranda mı yoksa çift ekranda mı?

Çözünürlük artınca ısınması normaldir. Isınmasını istemiyorsanız ve düşük çözünürlük kullanmak istiyorsanız pixel yoğunluğu fazla olan küçük 1080p monitörler var, onlardan kullanabilirsiniz.

Laptop'un garantisi bitmek üzere ileride ciddi bir sorun çıkarır mı bilmiyorum ama tedirginim.
Laptoplar hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim fakat masaüstü PC'lerde çözünürlük yükseldiği zaman yük ekran kartına bindiği için işlemci daha az yorulur, ısınır. Sizdeki durum bir tık farklı. Eğer denemediyseniz sadece monitörden görüntü almayı dener misiniz? Bir de Nvidia farklı bir monitöre bağlandığında ayarlarını sıfırlıyor o monitörde. Bu ayarlarla oynamayı denemen belki bir şeyi değiştirir.

Sadece monitör ekranında kullanıyorum 2K çözünürlük. Macun değişiminden önce de yüksek fanla çalışıyordu.
Ben de aynı sorundan muzdaribim hocam. 1080p monitöre bağlayınca hiçbir şey yapmasam bile işlemci 60 70 derecelere kadar çıkıyor. Eskiden böyle bir sorun yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı