Laptop aşırı ısınıyor

M3GTR

Kilopat
Daha fazla  
Laptopumda CS:GO veya daha farklı oyunlarda çok iyi bir sistemim olmadığı için aşırı ısınma oluyor (90 C) ve durumu normal karşılıyorum. Hatta arada birkaç dakikalığına 1 FPS'den yukarı alamıyorum. Oyundan aldığım performansı azaltarak aşırı ısınmayı nasıl engelleyebilirim?

Laptopunuz modeli nedir? İşlemci 90 derece ise Boost clock kapatabilirsiniz.
Eski bir laptopsa (ki öyle görünüyor) boost özelliğinin bile olmadığını düşünüyorum. Zaten yukarıda bu sebepten işlemci modelini sordum. Eğer boost yoksa işlemci performansını denetim masasından düşürmesi gerekecektir.

Eski bir laptopsa (ki öyle görünüyor) Boost özelliğinin bile olmadığını düşünüyorum. Zaten yukarıda bu sebepten işlemci modelini sordum. Eğer Boost yoksa işlemci performansını Denetim Masası'ndan düşürmesi gerekecektir.

Evet bende ondan kaynaklı modelini sordum yeni bir kasa aldıysa termal macun değiştirmek yaramaz. Arkadaş biraz daha detaylı bilgi verirse ne önereceğimiz belli olur.

Laptop'ta (hele ki eski bir laptopta) 90 derece gayet iyi bir değer aslında :D. Birkaç dakikalığına FPS'nin 1'e düşmesinin sebebi ise Thermal Throttling. Yani sistem kendisini soğutmak için performanstan ciddi oranda kısıyor.

İşlemciyi yazarsan performansı azaltarak ısınmayı engelleme yöntemi sunabilirim.
İntel Core i3-6006u
Laptopunuz modeli nedir? İşlemci 90 derece ise Boost clock kapatabilirsiniz.
Lenovo IdeaPad 110

Hocam bu işlemciyle oyun oynanmaz oynanması teklif dahi edilemez birazcık. Performansı düşür diyecektik de daha da düşmesin bilgisayarı kullanamazsın. 2 GHz 2 çekirdek işlemci dostlar ne yapılabilir ki?

Eğer ille de performansı kısacağım diyorsan başlangıç'ı aç (görev çubuğunda köşedeki windows simgesi) güç yaz ve "güç planını düzenle" de. "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" de. İşlemci güç yönetiminden "en yüksek güç durumu" değerini %100'den aşağı çek.
Ayrıca @botstepz 'in de dediği gibi. Termal macun değişimi ve genel iç temizlik sorunu çözebilir.

Eğer ille de performansı kısacağım diyorsan başlangıç'ı aç (görev çubuğunda köşedeki windows simgesi) güç yaz ve "güç planını düzenle" de. "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" de. İşlemci güç yönetiminden "en yüksek güç durumu" değerini %100'den aşağı çek.
Ayrıca @botstepz 'in de dediği gibi. Termal macun değişimi ve genel iç temizlik sorunu çözebilir.
Bir anda istediğim değere çekebilir miyim yoksa azar azar mı yapayım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı