Laptopa bağlanan USB Dock'ta bağlantı kopuyor

Haemus22

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam herkese.
Acer Predator Helios 18 (PH18-71) laptopum var ve yaklaşık 1 ay önce baseus lite 4in1 usb dock satın aldım. Başlarda sorun yok gibiydi, çok nadir de olsa bağlantı kopuyordu. Ancak yaklaşık 1 haftadır durmadan bağlantı kopuyor.

Dockta 3 cihaz takılı, Aula F75, Logitech G305 ve Ajazz AJ159PRO. En yüksek senaryoda bile çekecekleri güç pd ile bağlantı sağlamaya gerek kalmadan yeterli. Ancak her ihtimale karşı pdden güç bağlantısı yaparak deneğimde de bir değişiklik olmuyor. Sorunu ve denediklerimi şu şekilde açıklayayım:

Laptopta 2 adet Thunderbolt girişi var.
Her 2 girişe de Spigen Type-C kablo ile tablet ya da telefon takarak denediğimde şarj ve dosya aktarımında herhangi bir sorun yok.
Docku takılı cihazlarla birlikte (yukarıda yazdığım klavye ve fareler) tablete ya da telefona taktığımda sorun yok. Cihazları sorunsuz kullanabiliyorum.
Docku herhangi bir cihaz olmadan tablete ya da telefona taktığımda sorun yok. (çalışıp çalışmadığını gösteren ışığı var.)

Ancak.
Docku laptoptaki girişlere taktığım zaman bağlantı sorunu oluyor.
Sağdaki girişe takınca birkaç saniye içinde bağlantı kopuyor, geri geliyor, kopuyor bunu birkaç kez tekrarladıktan sonra tamamen kopuyor ve tak çıkar yapmadığım sürece öyle kalıyor, tak çıkar yapınca yine aynısı yaşanıyor.
Soldaki girişe takınca aynı senaryo geçerli, tek fark taktıktan 1-2 dakika sonra başlıyor.
Hem cihazlar bağlı hem de sadece dock ile denedim ancak her iki durumda da aynı olay geçerli.
Güç yeterli değildir diye adaptör taktım ancak durum yine aynı.

Çözüm için denediklerim:
Aygıt Yöneticisi'nden "güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini denedim, olmadı.
Thunderbolt sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim, olmadı.
Denetim Masası güç seçeneklerini değiştirdim, olmadı.
BIOS'u sıfırladım, olmadı.

Bulabildiklerim bunlar ancak hiçbiri işe yaramadı. Çözümü olan var mı?

Son düzenleme:
Selam herkese.
Acer Predator Helios 18 (PH18-71) laptopum var ve yaklaşık 1 ay önce baseus lite 4in1 usb dock satın aldım. Başlarda sorun yok gibiydi, çok nadir de olsa bağlantı kopuyordu. Ancak yaklaşık 1 haftadır durmadan bağlantı kopuyor.

Dockta 3 cihaz takılı, Aula F75, Logitech G305 ve Ajazz AJ159PRO. En yüksek senaryoda bile çekecekleri güç pd ile bağlantı sağlamaya gerek kalmadan yeterli. Ancak her ihtimale karşı pdden güç bağlantısı yaparak deneğimde de bir değişiklik olmuyor. Sorunu ve denediklerimi şu şekilde açıklayayım:

Laptopta 2 adet Thunderbolt girişi var.
Her 2 girişe de Spigen Type-C kablo ile tablet ya da telefon takarak denediğimde şarj ve dosya aktarımında herhangi bir sorun yok.
Docku takılı cihazlarla birlikte (yukarıda yazdığım klavye ve fareler) tablete ya da telefona taktığımda sorun yok. Cihazları sorunsuz kullanabiliyorum.
Docku herhangi bir cihaz olmadan tablete ya da telefona taktığımda sorun yok. (çalışıp çalışmadığını gösteren ışığı var.)

Ancak.
Docku laptoptaki girişlere taktığım zaman bağlantı sorunu oluyor.
Sağdaki girişe takınca birkaç saniye içinde bağlantı kopuyor, geri geliyor, kopuyor bunu birkaç kez tekrarladıktan sonra tamamen kopuyor ve tak çıkar yapmadığım sürece öyle kalıyor, tak çıkar yapınca yine aynısı yaşanıyor.
Soldaki girişe takınca aynı senaryo geçerli, tek fark taktıktan 1-2 dakika sonra başlıyor.
Hem cihazlar bağlı hem de sadece dock ile denedim ancak her iki durumda da aynı olay geçerli.
Güç yeterli değildir diye adaptör taktım ancak durum yine aynı.

Çözüm için denediklerim:
Aygıt Yöneticisi'nden "güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini denedim, olmadı.
Thunderbolt sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim, olmadı.
Denetim Masası güç seçeneklerini değiştirdim, olmadı.
BIOS'u sıfırladım, olmadı.

Bulabildiklerim bunlar ancak hiçbiri işe yaramadı. Çözümü olan var mı?

Ben bu sorunu bilgisayardan sanıyordum bende de 8in1'lik bir çoğaltıcı var 30 40 dakika sonra tüm mouse ışıkları gidiyordu tak çıkar yapmayınca gelmiyordu. Aynı üründen bir tane daha aldım düzeldi

Ben bu sorunu bilgisayardan sanıyordum bende de 8in1'lik bir çoğaltıcı var 30 40 dakika sonra tüm mouse ışıkları gidiyordu tak çıkar yapmayınca gelmiyordu. Aynı üründen bir tane daha aldım düzeldi.

Yeni ürün almayı düşündüm ancak tablet ve telefonda sorunsuz çalıştığı için emin olamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı