RX 9070 XT ile oyun çökmeleri oluyor

Egeakgn

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, iyi sosyaller. Yaklaşık 1,5 ay önce yeni bir sistem topladım. 1,5 aydır bilgisayarla çok fazla oyun oynayamadım. Sadece son 2-3 haftadır gün içinde aralıksız oyun oynuyorum. Yalnız canımı sıkan bir durum var. Death Stranding, Uncharted 4, Battlefield 6 gibi oyunlarda genelde sahne geçişlerinde oyun crash veriyor veya bir anda oyundan atıyor. GPU ve CPU sıcaklıklarında da herhangi bir sorun olmuyor o sırada. Ama sebebini hâlâ anlamadım. Hatta bugün Uncharted 4 oynarken bir anda ekran beyazlaşmaya başladı. Sebebini anlayamadım. CS2'yi aktif bir şekilde oynuyorum. Ancak ne crash verip oyundan atma ne de ekran beyazlaşması oluyor. Sadece 2-3 saat aralıksız oynayınca FPS, 300 sabitten bir anda 120'lere düşüyor. Oyunu kapatıp tekrar açtığım takdirde herhangi bir sorun olmuyor. Böyle bir sorun var başımda, yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri ise şu şekilde:

Motherboard: ASUS Prime A620M-E-CSM
CPU: AMD Ryzen 5 7500F.
GPU: ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16 GB.
RAM: Corsair 2x16 GB 6000 MHz.
SSD: WD 1 TB Green SN3000.
Cooling: Game Booster Shield 240 mm.
HDD: Seagate 2 TB SkyHawk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildirilen bir sorunu yok, sadece sıcak çalışıyorlar. Beni rahatsız eden durum biraz psikolojik. Kartın VRAM'lerinin 92 derece olduğunu bilmek beni rahatsız ediyor(du). 😀 yoksa Hynix gayet kaliteli bir üreticidir.

sıcak çalışmaları dışında bir sorunları yok. Bunu da herkes sorun etmiyor. Hatta Hynix'lerin overclock performansı Samsung'lara kıyasla daha iyi.

Haklısınız Hynix'in overlock kısmı daha iyidir ama 90 dereceleri aşan bir sıcaklık insanın içine hiç sinmiyor.

Haklısınız Hynix'in overlock kısmı daha iyidir ama 90 dereceleri aşan bir sıcaklık insanın içine hiç sinmiyor.
Undervolt ve custom fan eğrisiyle 84 derecelere kadar çekebilmiştim. Onun haricinde bir çok kişi stok ayarlarda kullanıyor ve gayet memnunlar. 9070XT fiyat/performans olarak muazzam bir kart.

Undervolt ve Custom fan eğrisiyle 84 derecelere kadar çekebilmiştim. Onun haricinde birçok kişi stok ayarlarda kullanıyor ve gayet memnunlar. 9070XT fiyat/performans olarak muazzam bir kart.

Hocam size göre 9070 XT de en iyi üretici firma hangisi sıcaklık için.

Undervolt ve Custom fan eğrisiyle 84 derecelere kadar çekebilmiştim. Onun haricinde birçok kişi stok ayarlarda kullanıyor ve gayet memnunlar. 9070XT fiyat/performans olarak muazzam bir kart.

9070'e tabii ki de lafım yok hocam.

Birkaç aydır çevremde 9070xt'de bu tarz problemler yaşayanların hepsinin Sapphire kullanıcısı olduğunu fark ettim. Normalde Sapphire iyidir ancak 9070xt batch'lerinde bir problem mi var acaba?

Birkaç aydır çevremde 9070XT'de bu tarz problemler yaşayanların hepsinin Sapphire kullanıcısı olduğunu fark ettim. Normalde Sapphire iyidir ancak 9070XT Batch'lerinde bir problem mi var acaba?

Olabilir kuzenimde Sapphire kullanıyordu kronik coil whine vardı sanki uçak kalkıyor gibi ses çıkıyordu PC'den normal bir cw değildi.

Hocam size göre 9070 XT de en iyi üretici firma hangisi sıcaklık için.
Hangi sıcaklıktan bahsettiğinize bağlı. Çekirdek sıcaklığı olarak soruyorsanız hepsi çok iyi. Sadece bunu kaç RPM ve dB ile sağladıkları değişiyor. TUF 1500 RPM'de 53 dereceyi aşmadı, UV ile 49 dereceyi geçmedi. Nitro+ en karizmatik kart bence, ayrıca sessiz. Pulse ve Prime biraz gürültülü ama benzer sıcaklıkları veriyorlar. Yani biraz şans biraz da bütçe meselesi.

VRAM sıcaklığı olarak diyorsanız da Samsung denk geldiği sürece hepsi serin, Hynix denk geldiği sürece hepsi sıcak.

Arkadaşın konusunu da epey kirlettik aslında, kusura bakmayın hocam. @Egeakgn

Hangi sıcaklıktan bahsettiğinize bağlı. Çekirdek sıcaklığı olarak soruyorsanız hepsi çok iyi. Sadece bunu kaç RPM ve dB ile sağladıkları değişiyor. TUF 1500 RPM'de 53 dereceyi aşmadı, UV ile 49 dereceyi geçmedi. Nitro+ en karizmatik kart bence, ayrıca sessiz. Pulse ve Prime biraz gürültülü ama benzer sıcaklıkları veriyorlar. Yani biraz şans biraz da bütçe meselesi.

VRAM sıcaklığı olarak diyorsanız da Samsung denk geldiği sürece hepsi serin, Hynix denk geldiği sürece hepsi sıcak.

Evet konu (biraz) kirlendi kusura bakmayın.

Tamamen şans aslında ama kendimce şöyle bir tahminde bulunuyorum: Nereden aldığınız bence önemli bir faktör. Eğer sürekli stok yenilenen bir yerden aldıysanız muhtemelen Samsung çıkar. Örneği incehesap gibi yerler bu kartları sürekli sattığı için sık stok yeniliyor. Bu sebeple de yeni versiyon bir 9070XT'ye denk gelme şansınız artıyor. Örneğin Amazon sadece beşer beşer falan stoklara sokuyor bu kartları. Böyle olunca da ilk üretimlere denk gelmeniz bence daha olası oluyor. Tabii bu sadece tahmin, siz nereden aldınız?
Incehesaptan aldım. 2 gündür sistemi montajlamaya çalışıyorum xd.
Saphire cok şikayet olmasına rağmen aldım. Ki çok şikayet dediğimde aslında öyle sesi fazla çıkıyor olabilir. Neyse umarım şansızlık olmaz. Yoksa düşünmek istemiyorum. Incehesapta iade etmezse öyle durumda :(
Dava ile.ugras.

Cidden kirlendi. Kusura bakma hocam. Geçmiş olsun, umarım sorununu halledersin.
@Egeakgn

İncehesap'tan aldım. 2 gündür sistemi montajlamaya çalışıyorum xd.
Sapphire cok şikayet olmasına rağmen aldım. Ki çok şikayet dediğimde aslında öyle sesi fazla çıkıyor olabilir. Neyse umarım şansızlık olmaz. Yoksa düşünmek istemiyorum. İncehesap'ta iade etmezse öyle durumda :(
Dava ile. Ugras.

Hocam 9070 5070e denk geliyor 9080 ve 9090 niye gecikti.

Ekran kartı güç kablolarını kontrol ettiniz mi? PSU'dan gelen iki ayrı PCI-e kablosunun ekran kartının iki farklı girişine takılı olması lazım. Onun haricinde AMD Adrenaline'den maks. freakans değerlerini 150-200 mhz düşürmeyi bir deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı