Laptopa bağlı monitörde drop girmesi

morkuzgun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopuma bağlı bir monitörüm var. Normalde ekranı genişlet şeklinde hem laptop hem de monitörün ekranını kullanıyorum. Fakat tek ekran yani möntör ekranı kullanmak istediğimde gözle fark edilecek şekilde çok feci drop giriyor ya da FPS mi düşüyor anlamıyorum. Laptopumun DisplayPort'u yok HDMI girişiyle takıyorum. Monitör 165 Hz ve hani laptopun ekranını da açınca böyle drop girmezken neden sadece monitöre görüntü verince bu kadar drop oluyor? Yardımcı olabilir misiniz? Discord'tan yayın vererek de gösterebilirim.

Hz düşürüp denediniz mi? HDMI portunuzun sürümü ve kablonun sürümü kaç?

Hzmin düşmesini istemiyorum ki. Düşmesi zaten kötü bir şey değil mi oyun oynuyorum monitörün portu 2.0, laptopun ki 2.1 ve kablo da eski bilmiyorum ne olduğunu. Hani yine de iki ekranda problem yaşamayıp teke geçince neden yaşadığımı anlamış değilim.

Ki Hz yüksek olsun diye daha çok para verip aldım düşürmek istemiyorum.

Monitörünüzün çözünürlüğü nedir?

Bana kalırsa kablo eski kalıyor ama monitörde laptopta 1080p miş. Tam anlam veremedim. Normalde monitör 2K laptop 1080p olsa anlarım ekran yansıtmada monitörde 1080p de çalışıp drop yaratmaz ama. Bilemedim.
Kabloyu kalitelisiyle değiştirip tekrar deneyin bence.

Monitörle ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Monitörle ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Monitörde sorun olsa sürekli aynı sorunu verir monitörü elersek geriye laptop ve kablo kalıyor hocam. Laptopu başka monitöre bağlayın test edin baktınız aynı sorun var. Kabloyu değiştirin. Laptop başka monitörde sorun çıkarmayabilir çünkü 165 Hz ile test edemiyorsunuz varsa yüksek Hzli monitör test edin.

Hocam çok çözebileceğini sanmıyorum ama deneyeceğim. Başka önerisi olan varsa onları da denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…