Laptopa belirli aralıklarla format atmak şart mı?

Ahmet1203

Picopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
695
Çözümler
5
Merhaba, 2 yıldır laptopuma format atmıyorum. Laptoplara belirli aralıklarla format atmak şart mı? Key gideceği için atmamakta direniyorum kaç gündür.
 
Değil tam aksine yavaşlama vb olmadığı durumda format atmak hdd veya ssd'ye gereksiz yere okuma yazdırma yaptırarak zarar bile sayılır. Ayrıca bilgisayarınız ile geldi ise key gitmez.
 
Format yazılımsal sıkıntı veya virüs vs işlerde işe yarar ama kastı PC bir format atayım dersen o gereksiz gene kasar ileride bilgisayar.
Eğer gömülü Key varsa gitmez hocam.
QUOTE="aliytrklkmz, post: 7491462, member: 17688"]
Değil tam aksine yavaşlama vb olmadığı durumda format atmak HDD veya SSD'ye gereksiz yere okuma yazdırma yaptırarak zarar bile sayılır.
[/QUOTE]

Düşünün her format atınca ve tekrar işletim sistemi kurunca 200GB gitsin. Ayda bir kere yapsan 200GB gider yılda ise 2400 GB. Ve diskin ömrünün 30 TB olduğunu varsayarsak pek bir şey yapmaz bence.
 
Son düzenleme:
Değil, hatta hatta benim gibi şanssızsanız makinenın 2 yakası biraraya gelmeyebilir. Laptopuma düzgün şekilde ekran kartı driver ı yükleyemiyorum. Ya Intel'inki sapıtıyor ya AMD'ninki. İntelinki sapıtınca EBA ve YouTube'da video izlenmiyor.
 
Normalde öyle bir kaide yoktur. Eğer bilgisayarinizda bir yavaşlama, çeşitli sıkıntılar hissediyorsanız. format atabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı