Çözüldü Laptopa dönüştürücüyle 2. monitör bağlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dnzeth

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Laptop a 2. monitör bağlamak istiyorum. 1 HDMI ve 2 USB 3.0 girişim var.

1. monitörü HDMI girişine direkt bağladım.
2. monitörü de Type-C to HDMI aparatı alıp onun ucuna da Type-C USB dönüştürücü takıp yapabilir miyim?

Eğer elinde bu aparatlardan olan varsa deneyip bilgilendirirse sevinirim.

Type-C to HDMI:
Screenshot_5.png

Type-C to USB:
Screenshot_6.png

Son düzenleme:
Çözüm
YouTube videolarında gördüğüm kadarı ile bağlanabiliyor. Ama bu durum USB 3.0 çıkışı olan herbilgisayarda destrekleniyor mu?
Mesela Hepsiburada'da Dark'ın "USB to VGA" dönüştürücüsünün altında böyle bir yorum var.
Bu bilgi ne kadar doğru?

1686588403795.png

Sorun çözüldü!

Bugün USB to VGA dönüştürücü satın aldım ve az önce denedim ve 3. ekranımı sorunsuz olarak bilgisayarıma bağladım.

Sonuç olarak başlıkta sorulduğu gibi "USB to Type-C to VGA" kombinasyonu ile alamadığım ekran görüntüsünü "USB to VGA" dönüştürücüsü ile aldım.
@dnzeth 1 laptopa 2 monitör bağlayıp 3 ekran(2 monitor + laptop) kullanmak istiyor ama laptopta görüntü çıkışını destekleyen bir Type-C portu yoksa mümkün değil, zamanında ben de bakmıştım.
Hocam bu mümkün ben 1 laptop + 3 monitör bağlantısını yapabildim görüntüsünüde ekliyorum. Fakat konumuz bu değil, konumuz type c hub ucuna usb çevirici aparat takıldığında görüntü vermeye devam ediyor mu etmiyor mu? ana konuda yazdığım aparatlara sahip olan birisi denerse sevinirim.

Screenshot_8.png

Hocam bu mümkün ben 1 laptop + 3 monitör bağlantısını yapabildim görüntüsünüde ekliyorum. Fakat konumuz bu değil, konumuz Type-C Hub ucuna USB çevirici aparat takıldığında görüntü vermeye devam ediyor mu etmiyor mu? Ana konuda yazdığım aparatlara sahip olan birisi denerse sevinirim.

Eki Görüntüle 1564761

Bunu nasıl yaptınız hocam?

Son düzenleme:
1. monitör HDMI girişine.
2. ve 3. monitörüde şu aparat ile bağladım.

İlk defa gördüm bu çeviriciyi, ilginçmiş. Attığınız USB Type-C dönüştürücüyü almıştım ama bozuk çıktı sanırsam hiçbir şekilde çalıştıramadım.

image.png

Laptop markanız nedir?
Düzeltme: İnternette şu videoyu buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1565057

Laptop markanız nedir?
Düzeltme: İnternette şu videoyu buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam konuda markalık birşey yok. type c hub usb 3.0 ile bağlanırsa görüntü verir mi vermez mi olay bu ☺️
Videodaki arkadaş direkt laptoptaki type c girişine takıyor. Benim laptopta o giriş olmadığı için type c kablo ucuna şu aparatı takıp görüntü alabilir miyim diye arayış içerisindeyim.

Screenshot_6.png

Hocam konuda markalık bir şey yok. Type-C Hub USB 3.0 ile bağlanırsa görüntü verir mi vermez mi olay bu ☺️
Videodaki arkadaş direkt laptoptaki Type-C girişine takıyor. Benim laptopta o giriş olmadığı için Type-C kablo ucuna şu aparatı takıp görüntü alabilir miyim diye arayış içerisindeyim.

Eki Görüntüle 1565097

Burada marka dememdeki amaç üreticiden üreticiye değişiyor belki senin markan USB to Type-C ile görüntü verebilir bilemeyiz.

Burada marka dememdeki amaç üreticiden üreticiye değişiyor belki senin markan USB to Type-C ile görüntü verebilir bilemeyiz.

Ben şuan laptop hariç 3 monitör kullanıyorum.
1. monitör hdmi girişine takılı.
2. ve 3. monitör aşağıdaki aparat ile usb 3.0 girişlerine takılı.

Ama bu aparat dikey modu desteklemiyor. Çin üretici firmasından bu şekilde yanıt aldım.
Benim amacım 3. monitörü dikey olarak kullanmak olduğu için bir çözüm arayışı içerisindeyim.
Araştırmalarıma göre type c hdmi aparatlarında dikey mod kullanılabiliyor.

İnternetten bu aparatları alınca iade vs. sorun oluyor. Bende almadan önce bu konuyu açtım. Açarken de kafa karışıklığı olmasın diye 2. monitöre bağlantı dedim. Elinde şu aparatlardan olan bir forum üyesine denk gelsem herşey çözüme kavuşacak aslında.

Ben şu an laptop hariç 3 monitör kullanıyorum.
1. monitör HDMI girişine takılı.
2. ve 3. monitör aşağıdaki aparat ile USB 3.0 girişlerine takılı.

Ama bu aparat dikey modu desteklemiyor. Çin üretici firmasından bu şekilde yanıt aldım.
Benim amacım 3. monitörü dikey olarak kullanmak olduğu için bir çözüm arayışı içerisindeyim.
Araştırmalarıma göre Type-C HDMI aparatlarında dikey mod kullanılabiliyor.

İnternetten bu aparatları alınca iade vs. sorun oluyor. Bende almadan önce bu konuyu açtım. Açarken de kafa karışıklığı olmasın diye 2. monitöre bağlantı dedim. Elinde şu aparatlardan olan bir forum üyesine denk gelsem her şey çözüme kavuşacak aslında.

HDMI porta bağladığınız başka bir monitörü dikey yapınız veya 3.parti uygulamalara bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı