Laptopa ekran kartı almak

Grontan

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060Ti 8GB // i5 12400f // 16GB RAM
Şu an kullandığım laptopıma dışarıdan ekran kartı alıp bağlama istiyorum ama eGPU dediğimiz şeylerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını tam bilmiyorum. Ayrıca hangi ekran kartını önerirsiniz?

i7 10750H.
16 GB RAM.
GTX 1650 4 GB.

eGPU yapmak ekstra aparatlar gerektireceği için masraflıdır ve değeceğini düşünmüyorum.

Şu an kullandığım laptopıma dışarıdan ekran kartı alıp bağlama istiyorum ama eGPU dediğimiz şeylerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını tam bilmiyorum. Ayrıca hangi ekran kartını önerirsiniz?

i7 10750H.
16 GB RAM.
GTX 1650 4 GB.

Mantıksız. Benim de senin laptopa benzer laptopum var benimkisi sadece i7 11. Nesil. Laptopu satıp üstüne para koyup sistem toplamayı düşünüyorum bence sende öyle yapmalısın. Ama kullanımına bağlı.

Astarı yüzünden pahalıya gelir ve neredeyse masa üstü PC kadar kalabalığa (monitör hariç) neden olur. Laptop yükseltmek daha mantıklı. Kartı ikinci el almak uygun gibi dursa da PCI-E slotu almak gerek, PSU almak gerek, veri hızı yüksek kablo almak gerek, laptopta uygun bağlantı var mı bakmak gerek-yoksa kasayı modifiye edip kendiniz bağlantı oluşturacaksınız.

Astarı yüzünden pahalıya gelir ve neredeyse masa üstü PC kadar kalabalığa (monitör hariç) neden olur. Laptop yükseltmek daha mantıklı. Kartı ikinci el almak uygun gibi dursa da PCI-E slotu almak gerek, PSU almak gerek, veri hızı yüksek kablo almak gerek, laptopta uygun bağlantı var mı bakmak gerek-yoksa kasayı modifiye edip kendiniz bağlantı oluşturacaksınız.
o zaman hiç bulaşmayayım o işe

o zaman hiç bulaşmayayım o işe
Bu biraz hobi işi gibi bir şey. Ülkemiz şartlarında zor yani. Hazır kurulu ekran kartı kasaları var (TR'de var mı bilmiyorum) ancak sizin laptop fiyatına yakın+ekran kartı da alacaksınız. O nedenle pahalıya gelir dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı