Laptopa iki disk bağlamak mümkün mü?

darknessQ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda bir M.2 ve bir HDD veya SSD gibi bir şey var ama bilgisayarımda tek disk tanımlı niye böyle bir şey var iki disk varsa 2 depolama olmadı gerekmiyor mu?

Screenshot_20240823-223520.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselden bir şey anlaşılmıyor. Bir M.2 SSD bir SATA SSD takabilirsiniz muhtemelen.

Görselden bir şey anlaşılmıyor. Bir M.2 SSD bir SATA SSD takabilirsiniz muhtemelen.
Bilgisyarda iki disk var alttakini sata sdd olma ihtimali denir olsaydi nasıl tanimlicam bilgisyara

Bilgisayarda tek disk gözüküyorsa muhtemelen yan disk ya düzgün bağlanmadı ya da çalışmıyor. Diski oluşturmamış da olabilir.

Ama bir şey yapmadım sıfır aldık laptopu baglanmama sebebi HDD olabilir mi yukarıda arkadaş SATA ve M.2 baglayabilirsiniz diyor

Bilgisyarda iki disk var alttakini SATA SSD olma ihtimali denir olsaydi nasıl tanimlicam bilgisyara

BIOS'unuzda main kısmında diskleri gösteriyordur. Orada yazılanları paylaşabilir misiniz?

Mainde göstermiyormuş. Neyse. En azından modelinizi görmüş oldum. 1 Tane SATA SSD yuvanız 1 tanede M.2 SSD yuvanız var. Tanımlama falan yapmanız gerekmiyor. SATA yuvasındaki SSD'yi değiştirdiyseniz disk olarak göremiyorsanız bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet'i açıyorsunuz. Sonra disk yöneticisini açıyorsunuz. Altta tanımlanmamış diskinize sağ tıklayıp yeni birim deyip diskinizi oluşturabilirsiniz.

Mainde göstermiyormuş. Neyse. En azından modelinizi görmüş oldum. 1 Tane SATA SSD yuvanız 1 tanede M.2 SSD yuvanız var. Tanımlama falan yapmanız gerekmiyor. SATA yuvasındaki SSD'yi değiştirdiyseniz disk olarak göremiyorsanız bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet'i açıyorsunuz. Sonra disk yöneticisini açıyorsunuz. Altta tanımlanmamış diskinize sağ tıklayıp yeni birim deyip diskinizi oluşturabilirsiniz.
Ssd değiştirmedim sıfır aldigimdan beri sadece ram yukselttim , görev yöneticisinden baktım şuan bgisyarim M2 ssd den besleniyor ama alttaki sata ssd yi görmüyor veya kullanamıyorum, çıkarıp taksam ne olur?

SSD değiştirmedim sıfır aldigimdan beri sadece RAM yukselttim, Görev Yöneticisi'nden baktım şu an bgisyarim M.2 SSD'den besleniyor ama alttaki SATA SSD'yi görmüyor veya kullanamıyorum, çıkarıp taksam ne olur?

Disk yöneticisinde bu SSD'yi hiç mi görmüyor? CMD'yi yönetici olarak başlatıp diskpart yazın sonra list disk yazın ekran görüntüsünü paylaşın. Diski görmesi gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı