Laptopa kola döküldü

gozberkay

Decapat
GP63 leopard marka bilgisayarımın üstüne sağ tarafını kapsıcak şekilde baya bi kola döktüm arkadaşlar:( Ne yapmam gerek elim ayağım birbirine dolandı.

Öncelikle garanti iptal oldu diyebiliriz galiba. Zaten muhteşem MSI servisini hepimiz biliyoruz. Ekran kartınn plakası yerinde olmadan sana geri ulaşır falan.
Eğer teknik bilgiye sahip isen dökülen yerin altını kontrol etmelisin. Eğer leke, iz var se selülozik tiner ile temizleyebilirsin.

GP63 leopard marka bilgisayarımın üstüne sağ tarafını kapsıcak şekilde baya bi kola döktüm arkadaşlar:( Ne yapmam gerek elim ayağım birbirine dolandı.

Ters çevir ama ekranın üzerine doğru değil ekran açıkken ters çevir fakat laptop düz dursun. O şekilde sökmeye başla ve dua et önemli parçalara kola gitmemiştir. Sökmen konusunda yardımcı olabilecek bir video atacağım ama eğer hiç sökmeyi bilmiyorsan ve elinden gelmiyorsa laptop hep ters kalacak şekilde bir notebook tamiri yapan yere götür.

Sökülüş videosu :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dökülür dökülmez çevirdiysen büyük ihtimalle aşağı gitmemiştir klavyeyi değiştirerek sorunu çözersin. Servis senden dünyanın parasını ister. Benim de başıma gelmişti işlemin sonunda şekerli suyu temizlemek için klavyeyi suyla yıkamıştım hiçbir problem yoktu fakat yalnızca 2 tuşu sürekli basılı kalıyordu, sırf onun yüzünden klavyeyi değiştirdim. Tamamen şansına. Kolay gelsin.

Anakarta geçmediyse birşey olmaz. En fazla klavye değişir. İyi bir servise verin temizlesinler. Arkadaşımın Asus'una kahve döküldü yetkili servis anakart değişecek deyip bilgisayarın değerine yakın bir para istedi. Arkadaş klavyeyi netten alıp kendi taktı. Çatır çatır çalışıyor şu anda.

Böyle durumlarda bilgisayarın gücünü hemen kesin ve klavye yere bakacak şekilde ters çevirin.

Servislerin hepsi en ufak sorunda anakart değişimi ister. İyice kurula. Aleti pirinç içine koy varsa bir şey çeker o. Klavye çalışmaz ise değiştirirsin. Yine olmaz ise kaliteli bir servise götür.

Benim eski laptobuma büyük bardak ballı süt, 4-5 yudum kola ve biraz daha kola dökülmüştü.
İlk şey fişten çekip bataryayı çıkartıp ters çevirmek.
2-3 gün pirinçte beklet.
Bir daha PC'nin olduğu masada en ufak sıvı bulundurma.
Açmadan önce içini kendin açıp aşırı hafif nemli bir bezle yapış yapış olan yerleri sil.

Öncelikle geçmiş olsun benimde başıma geldi bilgisayarı kapatıp iki üç saat bekleyip kullanmaya başlamıştım başta klavye tuşlarının yapış yapış olması dışında bir problem yok gibiydi ama 1-2 gün içinde bir kaç tuş 1 ay içinde sağ taraf ve ondan kısa bir süre sonrada tamamen klavye gitmişti genel ne geliyorsa klavyenin başına geliyor sıvı döküldüğünde üreticiler genelde donanıma temas etmemesi için önlem alıyorlar ne oldu dersen sonucunda internetten 100 tl ye klavye alıp kullanmaya başladım oda bir zaman sonra bir kaç tuşu yazmamaya başladı ama hayırlısı artık bunada şükür :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı