Laptopa overclock yapmak zararlı mıdır?

cagtay59

Picopat
Daha fazla  
Şu an ekran kartının GPU hızına 220 MHz bellek hızına da 196 MHz overclock yaptım. Bir zararı olur mu?

Değil :D stok hızları çekirdek için 2370, VRAM için 8000.
Hava ısıtması güzel olunca ısınmıyor ve sorun oluşmuyor 1 buçuk yıldır hem CPU'yu hem de ekran kartını böyle overclocklu kullanıyorum.
Ama tabii hangi laptop hangi ekran kartı olduğuna göre değişebilir.

Dosya Ekleri

• 1764101792483.png
    1764101792483.png
    231,8 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Şu an ekran kartının GPU hızına 220 MHz bellek hızına da 196 MHz overclock yaptım. Bir zararı olur mu?
GPU'n ve sistemin nedir? Ona göre hareket alanın olabilir biraz.

Dizüstü sistemleri optimize çalışsınlar, ses ve enerji tüketimleri - dolayısıyla ısıları test edilmiş değerlerde tutulur. Masaüstü kadar esneyemezler.

Günümüzde satın aldığın ince kasalı bir dizüstü ise, zaten hız aşırtmayı hayal bile etme - o kadar sıkıştırılmış durumda öyle optimizasyona sahip ki belli derece aralıkları dışında kesinlikle kendini yavaşlatmak veya kapatmak gibi güvenlik önlemleri var.

Gözle görülür bir fark elde etmek istiyorsanız clock için 800 eklemeniz gerekiyor.

Overclock adı üstünde mevcut saat hızını çok fazla arttırmadığınız sürece pek faydası yok.
Eğer laptopunuz yeni bir cihaz ise bu tür getirisi olmayan bir işlem yapmak size kalmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı