Laptopa RAM eklerken pil sökülmek zorunda mı?

BerkeLucky

Decapat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
187
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopa altındaki küçük RAM kapağından RAM ekleyecegim. Eklerken laptop pilini sökmek zorunda mıyım çünkü benim laptop da pili sökmek için içini açmam gerekiyor? Pili sökmeden taksam sorun çıkar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Statik elektriği atmak için elinizi kalorifere 4 5 sn dokundurun. RAM üzerindeki olası statik elektriği almak için sigara paketinin içindeki gri kağıt ile pinlerinin ustunde 2 3 tur gezdirin.
 
Pil çıkarılsa iyi olur, tabii bu pili çıkarılabilen modeller için geçerli. Yoksa tek bir RAM takmak için tüm kasayı dağıtmak saçma olurdu.

Vücudunuzda statik elektriği boşaltmak için @orpheus2690 dediği gibi, kalorifer peteklerine, korkuluklara dokunman yeterli.
 
Çıkarması kolaysa tabii ki çıkarmak en doğrusu çünkü olası bir kısa devre ihtimalini sıfırlamış olursunuz. (Günümüzde sistem donanımları oldukça dayanıklı üretilse de riske atmaya değmez ve laptoplar bu konuda biraz daha riskli sayılabilir)

Onun dışında statik elektriği boşaltmak iyi olabilir ama aslında çok da abartılacak bir konu değil. Statik elektrik ile RAM öldürmek aslında oldukça zor bir durum. RAM'i avuçlamayın kenarların düzgünce tutun yeterli.

Statik elektrik konusunu merak eden varsa buyurun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani çok abartmaya gerek yok :)
 
Pili çıkaramıyorum. Laptop pilini tamamen boşaltsam olur mu?
Dostum bu kadar kasmana gerek yok. Yukarıda dediğim gibi ramleri veya başka elektronik kartları avuçlamadan kenarlarından hafifçe tutarak yerleştir bir sorun olmaz.

90 yada 2000li yılların başında değiliz :) Yukarıda bir video atmıştım, o video eski ddr2 bir RAM'i statik elektriğin çok daha fazlası ile defalarca vuruyorlar ona rağmen ram canavar gibi çalışıyor.
 

Geri
Yukarı