Laptopa RX 580 takınca kaç Watt PSU gerekir?

emreozer6

Decapat
Herkese merhaba öncelikle ben içinde i7 7700HQ bulunan Asus laptopuma harici olarak RX 580 takmayı düşünüyorum. Bilgisayarımın diğer bileşenlerini toplayana kadar ekran kartımı laptopa bağlamayı düşündüm. Ekran kartını laptopa bağlamak için Power Supply (güç kaynağı) da gerekiyor. Benim eski kasamda 300w bir PSU mevcut ve kullandığım RX580 ise Special edition 8 GB modeli ve bu ekran kartı 250W kullanıyor. Sizce bu PSU ekran kartımı laptopa bağlamak için yeterli olur mu olmazsa da kaç Watt'lık PSU gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir kasada elbette rx580 için yeterli olmazdı. Ama bu koşulda, sadece ekran kartını besleyeceği için yeterli olur. Dikkat etmen gereken şey, 1 adet 6 pin, 1 adet 8 pin güç bağlantı kablolarının olması. Bende de rx570 var. 6 pin tek takıldığında da çalışıyor fakat performans olarak 8 pin de takıldığında kapasitesini gösterebilir diyor kitapçıkta. ama sanırım 580 8gb her türlü 2 giriş ile beslenir.

Elimdeki PSU, Frisby'nin 300w'luk eski bir PSU'su. Çok verimli olduğunu sanmıyorum. RX 580 Special Edition modeli de 250w çok fazla güç tüketiyor. Gigabyte Aorus RX 580 8GB modeli 185w güç tüketiyor sizce bu modeli mi alayım? Birde şu ekran kartını laptopa bağlama aparatı önerisi verebilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı