Laptopa soda döküldü

Hocam laptop açma kapama parça sökme bilginiz var ise hemen söküp parçaları kurulayın ve yukarıda süpürge denmiş ama siz fön makinesi ya da ince uçlu süpürgeler var el süpürgesi olarak geçer ondan falan var ise kurutun, bekletmeyin devrelerini bozabilir.
 
1- Maden suyu içindeki mineraller ve tuzlar yüzünden oldukça iletkendir.
2- PCB, elektronik devreler saf İZOPROPİL alkolle temizlenir. Tinerin tüm türevleri bu iş için tam anlamıyla doğru olmaz.
3- Yağsız kontak temizleyici sprey kullanılabilir.
4- Anakartında sıkıntı olduğunu düşünüyorsan bilgisayarı 1-2 gün boyunca hiç kullanma, açabiliyorsan aç ve izopropil alkolle temizlik yap.
5- Klavyede sorun varsa, eğer çıkarılabilen bir modelse klavyeyi çıkarıp ilgili tuşa odaklanarak temizlemeye çalış. Geçmişteki acı tecrübelerim "membran" klavyelerin bir kere sıvı ile teması olunca bir daha düzelmediği yönünde oldu. Bunun dışında şanslıysan; klavyeyi çıkarıp bir kadın çorabının içine koyup, daha sonra nemi alması için pirince koymayı deneyebilirsin. 1-2 gün boyunca pirinç içinde durması yeterli olabilir.
 
Bu tip durumlar da telefon vs. de olabilir. Fazla suyu aktiktan sonra pirinç in içine sokun birkaç saat bekleyin. Gerçi pirinç de pek pahalandi artık ama yapacak bir şey yok, işe yarar. Ayrıca ürün kapalı veya kapandı ise de kesinlikle açmayın kuruyana dek. Açık isede kapatin.
 
Yaklaşık 3 saat önce oldu ve şu an F9 takılı kaldı. Bekliyorum geçer diye geçmiyor. Ne yapılabilir?

Bende de oldu buna benzer olay tuşların altını ıslak mendil le sildim tuşlar basıyor şu anda ama + tuşu arada takılı kalıyor. Tuşların altını ıslak mendille silmeyi deneyebilirsiniz anakart içine girmemiştir umarım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı