Laptopa SSD takarken format durumu

Sydron

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, laptopumu hızlandırmak için SSD siparişi verdim ve mevcut olan HDD'yi kızak sayesinde CD yerinde kullanmayı düşünüyorum ama aklımı kurcalayan bir durum var.

Şu an işletim sistemim HDD yuvasında olan HDD'ye kurulu.

SSD'yi yuvaya takıp, kızakla HDD'yi taksak ve bilgisayarı çalıştırdığımızda yine sistem işletim sistemi kızaktaki HDD'den açılır mı?

Derdim SSD taktırma parasını bilgisayarcıya verirken format parasını vermemek

Format atarken HDD'yi biçimlendirirseniz sistemi SSD'ye kurarsanız sıkıntı çıkmaz.

Eğer HDD'nizi biçimlendirmek istemiyor, dosyaları kullanmak istiyorsanız diski ikiye bölün önce. Yalnızca Windows kalacak şekilde, dosyalarınızı böldüğünüz yeni disk yoluna atın.

Kurulum ekranında Windows'u SSD'ye kurun. Bundan önce sadece Windows'u bıraktığınız bölümü de silin yeni bölüm oluşturun.

Kurulum bittikten sonra BIOS'ta boota gidin ve SSD'nizin ilk sırada olduğundan emin olun.

Hocam niye Format'a para veriyorsunuz yıl 2021 olmuş hala format atmayı bilmeyen var mı? Bilmeyen varsa da YouTube'da bir sürü rehber var.

O HDD'den başlarsa laptopa göre Boot Menü tuşunu bulursun veyahut BIOS'a girip ayar yaparsın USB'den başlatırsın. Laptop neydi?
ASUS X556UF. Ben sonradan SSD'e işletim sistemini kendim kurmak istiyorum.
Format atarken HDD'yi biçimlendirirseniz sistemi SSD'ye kurarsanız sıkıntı çıkmaz.
İşletim sisteminin kurulu olduğu HDD kızakta iken sistem açılır ve format atarken yeni işletim sistemini yuvadaki SSD'ye kurabilirim değil mi?

Anladım hocam
Hocam niye Format'a para veriyorsunuz yıl 2021 olmuş hala format atmayı bilmeyen var mı? Bilmeyen varsa da YouTube'da bir sürü rehber var.

Derdim zaten format parasını vermemek, yani kendim kuracağım, yani biliyorum formatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…