Laptopa su döküldü

yus10tadic

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: i5-11400H Tiger Lake Core
Ekran Kartı: GTX 1650 4GB GDDR6 128-bit
RAM: 1x32GB 3200MHz
Meslek
Öğrenci
Akşam saatlerinde ufak miktarda su dökülmüştü, dökülen yeri hemen silip laptopu bir süre ters çevirdim ve kullanmaya devam ettim. Şu an görebildiğim iki sorun var: Bazı tuşların bastıktan sonra eski konumuna geç dönmesi ve çıtırdaması. İş yerinde olduğum için servise de götüremedim. Konu hakkında söyleyebilecekleriniz nelerdir?

Akşam saatlerinde ufak miktarda su dökülmüştü, dökülen yeri hemen silip laptopu bir süre ters çevirdim ve kullanmaya devam ettim. Şu an görebildiğim iki sorun var: Bazı tuşların bastıktan sonra eski konumuna geç dönmesi ve çıtırdaması. İş yerinde olduğum için servise de götüremedim. Konu hakkında söyleyebilecekleriniz nelerdir?

Hocam abim küçükken babamla ateş ve su oynarken limonata dökmüştü bozulmuştu tuşları.

Muhtemelen su kaçmış devreye zarar de verebilir ve oksitlenme yapar. Teknik servise götürün.
Benim laptopada su dökülmüştü, anakart oksitlendi ve kireçlendiği için 3000TL gibi bir masraf ile tamir ettirdim ancak sen erken davranmışsın, ama yine de sonradan sorunlar çıkabilir.
Bilgiler için teşekkür ederim. Klavyedeki sorun hakkında bilginiz var mı?

Hocam abim küçükken babamla ateş ve su oynarken limonata dökmüştü bozulmuştu tuşları.
Sadece tuşlarda mı sorun oluşmuştu hocam? Daha sonra cihazı kullanmaya devam ettiniz mi?

Sen en iyisi güvenilir bir bilgisayarcıya gidip su döküldüğünü söylemeden temizlemesini söylemendir, su döküldü falan dersen ekstra masraf çıkarabilir ama güvenilirse söyle.
Tamamdır hocam, teşekkür ederim.

Tamamen kuruduğuna dair emin olmadan çalıştırmamız daha iyi olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı