Laptopa su döküldü

orangeclown

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 2 saat önce laptopumun klavyesinin sol ön tarafına (ESC, ve Tab'ın olduğu taraf)yarım bardak kadar su döküldü direkt olarak gücünü kapattım ve suyu kurulayıp ters cevirdim. Pili içinde olduğu için çıkaramadım. Bir tavsiyeniz var mı? Su döküldükten sonra hiç güç vermedim. Halının üstüne ters V şeklinde koydum öyle duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçinde pil olduğu için kısa devre çok büyük bir risk hala. Çok da korkmayın. Birkaç video ile pili nasıl sökeceğinizi öğrenebilirsiniz. Pili söktükten sonra bilgisayarı toplamadan kurumaya bırakın.
Hocam arka kasayı laptoptan bir türlü ayıramadım yurtta olduğum için aparat yok elimde bir tavsiyeniz var mıdır?

Hocam dediğim gibi dün gece oldu olay pazartesi geceye kadar güç vermiyicem umarım sıkıntı olmaz.
Sizin güç verip vermemeniz önemli değil ki. İçeride biriken nem, pile ulaşmasa bile oksitlenmeye neden olacaktır. Yurt binanızda teknik elemanlara sorun. Onlarda uygun tornavida vardır. Sökün arka kapağı ve pili. Sonra üzülürsünüz.
Daha bu hafta, 1 sene önce sıvı teması olan bir bilgisayarı yeni hurdaya ayırdık. Arkadaş pili ayırmamış ve bilgisayarı özenle kurutmamış. Sorun yok diyerek kullanmauya devam etmiş. Oksitlenme, kısa devre ve çöp.

Sizin güç verip vermemeniz önemli değil ki. İçeride biriken nem, pile ulaşmasa bile oksitlenmeye neden olacaktır. Yurt binanızda teknik elemanlara sorun. Onlarda uygun tornavida vardır. Sökün arka kapağı ve pili. Sonra üzülürsünüz.
Daha bu hafta, 1 sene önce sıvı teması olan bir bilgisayarı yeni hurdaya ayırdık. Arkadaş pili ayırmamış ve bilgisayarı özenle kurutmamış. Sorun yok diyerek kullanmauya devam etmiş. Oksitlenme, kısa devre ve çöp.
Tamamdır teşekkürler, dediğinizi uygulayacağım.

Şuan açtım içini görünürde bir ıslaklık yok. Pilini çıkardım açık bir şekilde kurumaya bıraktım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı