Laptopa su dökülünce ne yapılabilir?

Phoque

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Elimin ufak çaplı kaymasından kaynaklı bir buçuk litrelik şişe ekrandan Touchpade ve klavyeye aynı zamanda hoparlöre döküldü. Kötü olan şey şu ki bilgisayarın alt kısmında bir alan var ve direkt ekran kartı ve işlemci karşısında. Maalesef oraya da su döküldü. Şu anda bir sorun yok bilgisayarda ama yine de sormak istedim. Ne yapmalıyım?

PCB, su ile temas ederse bozulur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
PCB, su ile temas ederse bozulur.
Hocam şu anda bilgisayar çalışıyor bir sorun yok. Hoparlörde sorunsuz çalışıyor. Oyun testi yappıcam birazdan geri dönerim buraya ama o kadar büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum.

PC'yi kapat bataryayi sok kurutmadan calistirma içini açıp parçaları tek tek kurut elektrik varken su gelirse bozulur.

Hocam şu anda bilgisayar çalışıyor bir sorun yok. Hoparlörde sorunsuz çalışıyor. Oyun testi yappıcam birazdan geri dönerim buraya ama o kadar büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Çalışıyorsa sıkıntı olmaz.

Sağ olun hocam. İyi sosyaller.

Bu aşamaları yaptım ama bilgisayarın içinde su var mı yok mu bilmiyorum. Yüksek ihtimalle yok çünkü hala çalışıyor.

Hala çalışması önemli değil içinde su kaldıysa eğer taşırken falan bir şekilde anakarta ulasirsa laptopa zarar verir ama içinde su yoksa sorun olmaz.

Siz @590736 adli arkadasi dinlemeyin, uzun zaman durursa kisa devre olmasa bile devre yollari oksitlenir ve artik elektrik alamaz, bunun sonucunda cope donusur.

Kisa devre dedigimiz olay da soyle dusunun, 2 yol var, karismamasi gerek cunku ikisinin dayanabilecegi hiz farkli, su ise bu iki yolun arasinda yol oluyor ve araclar karisiyor. Bunun sonucundaysa yollar pert oluyor veya varis noktasi.

Teknik acidan bakarsak kisa devre suyun veya baska bir iletkenin 2 veya fazla devrenin arasinda yol olusturmasI ve elektrigin gitmesi gereken yol harici baska yola gitmesidir.

Sizin yapacaginiz acilen fisten cekip bataryayi cikarip cihazi sudan arindirmanizdir.

Ne zaman oldu? Ne kadar beklettin.

Yaklaşık 20dk önce.

Sağ olun hocam şu an zaten fişten çekik durumda. Yazdığınız bilgiler için teşekkür ederim. İyi sosyaller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…