Laptopa su dökülünce ne yapılabilir?

Phoque

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Elimin ufak çaplı kaymasından kaynaklı bir buçuk litrelik şişe ekrandan Touchpade ve klavyeye aynı zamanda hoparlöre döküldü. Kötü olan şey şu ki bilgisayarın alt kısmında bir alan var ve direkt ekran kartı ve işlemci karşısında. Maalesef oraya da su döküldü. Şu anda bir sorun yok bilgisayarda ama yine de sormak istedim. Ne yapmalıyım?

@Phoque

Katilmiyorum, Acik havada oda sicakliginda zemine dokulen su buharlasmiyor, Kapali kasada mi buharlascak?
Çok şu girmediğinden dedim hocam.
Çalışsa bile bir süre sonra çalışmaz. Suyun kurumasını beklemekte yetmez. Oksitlenme oluşabilir. Komple temizletmelisiniz.
Ayrıca kurutma makinesi kullanacaksanız sıcak hava üflemesin. Fön tavsiye etmem bu arada.
Dediklerinizi deniyeceğim hocam.
Masanın üstüne serpilmiş bir şekilde su döküldüğünde kurumuyor mu hocam, yerler silindiğinde falan yerdeki su kurumaz mı?

Konu sahibi cihazın elektrikle olan bütün bağlantılarını kesip içindeki bütün sıvıyı cihazdan çıkartarak, kalanı da peçeteyle falan alıp cir gün havada bırakmalıydı.
Elektrikle olan bütün bağlantıyı kestiğimde biraz geçti. Umarım bir sıkıntı olmaz.

Çok şu girmediğinden dedim hocam.

Dediklerinizi deniyeceğim hocam.

Elektrikle olan bütün bağlantıyı kestiğimde biraz geçti. Umarım bir sıkıntı olmaz.
Hocam açmayın şu cihazı.

Katiliyorum dediginize.

Suyun miktari diye riske girilmez bence bu arada.
Hocam silmesin demedim zaten(konu dışı ama konu sahibi cihazı ıslak kullanıyor şuan)sadece silmeden de kuruyabilir. İçi açılmayan cihazlar vesair.

Hocam açmayın şu cihazı.

Hocam silmesin demedim zaten(konu dışı ama konu sahibi cihazı ıslak kullanıyor şuan)sadece silmeden de kuruyabilir. İçi açılmayan cihazlar vesair.
Anliyorum sizi, saygi da duyuyorum olabilir. Ama benim fikrim riske girmeye gerek yok.

Konu sahibi cihazi acarsa soguk su icebilir yakin zamanda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı