Laptopa takılan 2. M.2 SSD laptop açılıp kapandıkça kayboluyor

By_PaFpaF

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2016
Mesajlar
55
Merhaba. Bilgisayarıma kendim ek olarak XPG 8100XP 1 TB kapasiteli M.2 NVMe SSD taktım. Taktığım disk bilgisayarı aç kapa yapınca sürekli kayboluyor. Bilgisayarımda, disk yönetiminde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Çözüm olarak aygıt yöneticisin de "gizli aygıtları göster" kısmını işaretleyip, diski pasif olarak görüntüledikten sonra "cihazı kaldır" butonuna basıp bilgisayarı yeniden başlatınca görebiliyorum. Bu olay neden kaynaklanıyor olabilir sürekli böyle olmaması için bir çözüm var mıdır?
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 15
  • 2.png
    2.png
    140,6 KB · Görüntüleme: 16
  • 3.png
    3.png
    12 KB · Görüntüleme: 15

invisible_skin

Centipat
Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
18
Merhaba. Bilgisayarıma kendim ek olarak XPG 8100XP 1 TB kapasiteli M.2 NVMe SSD taktım. Taktığım disk bilgisayarı aç kapa yapınca sürekli kayboluyor. Bilgisayarımda, disk yönetiminde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Çözüm olarak aygıt yöneticisin de "gizli aygıtları göster" kısmını işaretleyip, diski pasif olarak görüntüledikten sonra "cihazı kaldır" butonuna basıp bilgisayarı yeniden başlatınca görebiliyorum. Bu olay neden kaynaklanıyor olabilir sürekli böyle olmaması için bir çözüm var mıdır?
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
cmd >yonetici olarak calistir ve bunu yapistir enter yap. Degisiklik olursa haber ver.
 
Yukarı