Laptopa yeni RAM takmak

salih123456789

Hectopat
Daha fazla  
Benim laptopumda 4 GB RAM var. Bunu arttırmak istiyorum ama laptop da tek slot var ben de 4'ü satıp 8 GB alayım diyorum ama neye göre alacağımı bilmiyorum. İşlemcim 8 GB RAM'e izin veriyor başka neye göre almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana kartın kaç mhz ram destekliyorsa buna göre desteklediği en yüksek mhz değerindeki ram'i alabilirsin. Bu konu hakkında bir bilgin yoksa temel olarak bilgisayarından çıkan ram'e bakarak, DDR kaç ve kaç mhz ise aynı değerlere sahip 8 gb olanı alabilirsin.

İşlemcinin bellek boyutunu sınırlaması gibi bir durum söz konusu olamaz, en fazla MHz değerini kısıtlar, anakartlar da aynı şekilde. O yüzden 4, 8, 16, 32 hiç fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z ile gerekli yerlerin fotoğrafını atın seçelim.
Gecktiğim için kusura bakmayın.
IMG_20210708_151156.jpg
IMG_20210708_151205.jpg
IMG_20210708_151213.jpg

İşlemcinizin en fazla RAM desteği 8 GB ve sanırım çift kanal olarak destekliyor. Tek kanal 8 GB'nin çalışıp çalışmayacağı hakkında bir fikrim yok. Deneyin, olmazsa iade edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı