Laptoplar masaüstü bilgisayarların yerini alabilir mi?

Meraklı.e

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle herkese selamlar. 2007 senesinde tanıştım ilk bilgisayarla. O günden beri bilgisayarlara hep ilgi duydum. Son 6-7 senedir laptop kullanıyorum. Laptoplar hep ısınıyor, donuyor, çeşitli sorunlar çıkarıyordu. Bildiğiniz ızgara gibi yanıyorlardı. Kullandığım tüm laptoplar böyleydi, açıkçası MacBook da dahil. Kullanması çok zevkli olsa da bence laptoplar asla masaüstülerin yerini alamayacak. Tabii bu benim görüşüm, siz ne düşünüyorsunuz?

Masaüstü her zaman laptoptan daha iyi olacak bence fakat işlevsellik olarak laptop daha başarılı sök götür mantığında yine de laptop da bulacağın sistemin çok daha ucuza aynısını kasalıda bulabiliyorsun şuanda.

Arkadaşlar, öncelikle herkese selamlar. 2007 senesinde tanıştım ilk bilgisayarla. O günden beri bilgisayarlara hep ilgi duydum. Son 6-7 senedir laptop kullanıyorum. Laptoplar hep ısınıyor, donuyor, çeşitli sorunlar çıkarıyordu. Bildiğiniz ızgara gibi yanıyorlardı. Kullandığım tüm laptoplar böyleydi, açıkçası MacBook da dahil. Kullanması çok zevkli olsa da bence laptoplar asla masaüstülerin yerini alamayacak. Tabii bu benim görüşüm, siz ne düşünüyorsunuz?
İmkanı yok. Her iki tür de çok farklı kesimlere hitap edebiliyor. Evde şu anda kullandığım ana sistem masaüstü. İki monitör olmak üzere bütün sistem yaklaşık 70k - 75k tutuyor. 70k laptopta işlem gücü ve konfor olarak yarısını bulamıyorum bile. Ama bu sistemi de çantaya atıp okula götüremiyorum, projelerimde tek bir yere bağlı kalıyorum. Ama şöyle bir öngörüm var, bir yerden sonra tablet ile laptop arasındaki fark iyicene kapanınca tablet ya da laptop form faktörü ortadan kalkabilir. Hem tabletler masaüstü işletim sistemlerine yaklaşıyor, hem de laptoplar donanımsal olarak tabletlere. O yüzden laptopun masaüstünün yerini almasından çok tabletin yerini alması daha ihtimal dahilinde diye düşünüyorum.

Hocam sen 6-7 sene öncesinde kalmışsın, laptop masaüstü sistemin yerini alamaz belki ama masaüstünü de aratmaz. Yeni çıkan laptoplara bakarsan fiyatları biraz pahalı ama gelişen soğutma sistemleri ve donanımlarıyla her işi görüyor. Şahsen RTX 4060 kartlı laptop kullanıyorum. Masaüstüne hiç geçme gereği duymadım. Aynı kartı masaüstünde kullanıp benim aldığım FPS alamayan arkadaşlar görüyorum. Yanlış anlaşılmasın mobil tarafa daha güçlü demiyorum ama taşınabilirlik açısından her türlü oyum laptoptan yana.

Bende GTX 1660 AMD 3500X 16GB masaüstü sistem var. Abimde de RTX 3060 12. nesil İntel işlemcili laptop var benim bilgisayardan çok daha düşük performans veriyor. Ben sadece oyun için kıyasladım bu arada çok objektif değil ama benim alanım oyun. Platformlar farklı ya şimdi düşündüm de kıyaslanmamalı aslında, biri taşınabilir öbürü ucuz yollu ama taşıyamıyorsun.

Bende GTX 1660 AMD 3500X 16 GB masaüstü sistem var. Abimde de RTX 3060 12. nesil Intel işlemcili laptop var benim bilgisayardan çok daha düşük performans veriyor. Ben sadece oyun için kıyasladım bu arada çok objektif değil ama benim alanım oyun. Platformlar farklı ya şimdi düşündüm de kıyaslanmamalı aslında, biri taşınabilir öbürü ucuz yollu ama taşıyamıyorsun.

Abinin cihazında problem olduğunu düşünüyorum. RTX 40 serisinde mesela 4050-4060 gibi modellerde çok az fark var masaüstü ve mobil arasında.

Hocam sen 6-7 sene öncesinde kalmışsın, laptop masaüstü sistemin yerini alamaz belki ama masaüstünü de aratmaz. Yeni çıkan laptoplara bakarsan fiyatları biraz pahalı ama gelişen soğutma sistemleri ve donanımlarıyla her işi görüyor. Şahsen RTX 4060 kartlı laptop kullanıyorum. Masaüstüne hiç geçme gereği duymadım. Aynı kartı masaüstünde kullanıp benim aldığım FPS alamayan arkadaşlar görüyorum. Yanlış anlaşılmasın mobil tarafa daha güçlü demiyorum ama taşınabilirlik açısından her türlü oyum laptoptan yana.
Zaten taşınabilirlik konusunda çok büyük bir avantaj var lakin birçok laptop ısınma sorunu yaşıyor. Bizzat kullandığım laptoplarda bu sorunları gördüm. Isınma sorunu cpu kullanımını da disk kullanımını da ram kullanımını da mahvediyor. Ayrıca bence birçok laptopun ekranı çok hassas ya da benim kullandığım laptoplar böyle. Hp nin yeni modellerinden birini kullandım ekranı gitti, aynı şekilde macbook kullandım onun ekranı da gitti. Bunların tamiri de pahalı oluyor. Macbookta da HP'de de ekrana zarar verecek hiçbir şey yapmadım. Masaüstüne tekrardan geçiş yaptım. Laptoptaki 50 60 derecelerden 10 20 derecelere düşmek, sessizlik, aptal saptal donmalar, ram kullanımları falan yok. O yüzden masaüstü candır can.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı