Bircok test yaptım ve CPU her zaman GPU'dan daha cok ısınıyor bunun sebebi nedir?
Oyun testi yaptıysan bazı oyun motorları işlemciyi daha ağırlıklı olarak kullanıyor ve işlemcilerde yüksek önbellek olduğu için daha fazla ısınıyorlar. Ek olarak laptop modelinden modeline değişebilir hepsinin soğutma tasarımı farklı.
Hiç GPU'nun CPU'yu geçtiğini görmedim hocam.Oyun testi yaptıysan bazı oyun motorları işlemciyi daha ağırlıklı olarak kullanıyor ve işlemcilerde yüksek önbellek olduğu için daha fazla ısınıyorlar. Ek olarak laptop modelinden modeline değişebilir hepsinin soğutma tasarımı farklı.
Hiç GPU'nun CPU'yu geçtiğini görmedim hocam.
Hocam ben bircok modelde ayni şeyle karsilastim hani GPU agirlikli hangi oyunlar var ben Dying Light oynuyorum mesela onda hangi bilesene agirlik veriliyor.
Hiç GPU'nun CPU'yu geçtiğini görmedim hocam.
Masaüstünde ayni durum oluyor mu hocam ben pek dikkat etmedim o kismina.
Dying Light tam olarak GPU'ya da GPU odaklı değil. Laptoplarda hava akışı yetersiz kaldığı için CPU soğuyamıyordur. Çok mob olmayan hikaye oyununda deneyebilir misin?
Bu laptopların kötü tasarımından ve işlemcilerdeki önbellekten dolayı.
Dying Light tam olarak GPU'ya da GPU odaklı değil. Laptoplarda hava akışı yetersiz kaldığı için CPU soğuyamıyordur. Çok mob olmayan hikaye oyununda deneyebilir misin?
Bu laptopların kötü tasarımından ve işlemcilerdeki önbellekten dolayı.
Masaüstünde CPU GPU'dan soğuk çalışır.
Her turlu oyunda denedim hocam hepsinde ayni.
Laptopdan dolayı. İki bileşende aynı soğutma borularını kullanıyor.
Benim islemcide 36MB onbellek var simdi bu isiya cok mu etki ediyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.