Laptoplarda CPU neden GPU'dan daha çok ısınır?

TAMİRATÖR

Centipat
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus rog strix G18
İ9 13980HX
Rtx 4080
1Tb ssd
32Gb ram
Windows 11 pro
Bircok test yaptım ve CPU her zaman GPU'dan daha cok ısınıyor bunun sebebi nedir?

Bircok test yaptım ve CPU her zaman GPU'dan daha cok ısınıyor bunun sebebi nedir?

Oyun testi yaptıysan bazı oyun motorları işlemciyi daha ağırlıklı olarak kullanıyor ve işlemcilerde yüksek önbellek olduğu için daha fazla ısınıyorlar. Ek olarak laptop modelinden modeline değişebilir hepsinin soğutma tasarımı farklı.

Oyun testi yaptıysan bazı oyun motorları işlemciyi daha ağırlıklı olarak kullanıyor ve işlemcilerde yüksek önbellek olduğu için daha fazla ısınıyorlar. Ek olarak laptop modelinden modeline değişebilir hepsinin soğutma tasarımı farklı.

Hocam ben bircok modelde ayni şeyle karsilastim hani GPU agirlikli hangi oyunlar var ben Dying Light oynuyorum mesela onda hangi bilesene agirlik veriliyor.

Hiç GPU'nun CPU'yu geçtiğini görmedim hocam.

Hocam ben bircok modelde ayni şeyle karsilastim hani GPU agirlikli hangi oyunlar var ben Dying Light oynuyorum mesela onda hangi bilesene agirlik veriliyor.

Dying Light tam olarak GPU'ya da GPU odaklı değil. Laptoplarda hava akışı yetersiz kaldığı için CPU soğuyamıyordur. Çok mob olmayan hikaye oyununda deneyebilir misin?

Hiç GPU'nun CPU'yu geçtiğini görmedim hocam.

Bu laptopların kötü tasarımından ve işlemcilerdeki önbellekten dolayı.

Masaüstünde ayni durum oluyor mu hocam ben pek dikkat etmedim o kismina.

Masaüstünde CPU GPU'dan soğuk çalışır.

Dying Light tam olarak GPU'ya da GPU odaklı değil. Laptoplarda hava akışı yetersiz kaldığı için CPU soğuyamıyordur. Çok mob olmayan hikaye oyununda deneyebilir misin?

Her turlu oyunda denedim hocam hepsinde ayni.

Masaüstünde CPU GPU'dan soğuk çalışır.

İkisine de 1 ad fan koyuluyor ona ragmen islemci daha sıcak oluyor bir garip açıkçası 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı