Laptoplarda ekstradan VBIOS güncellemesi yapılmalı mı?

Yani MSI modele ilişkin VBIOS güncellemesi yayınlamışsa, sürüm detaylarını inceleyip duruma göre güncelleyebilirsin. Genellikle exe uzantılı olarak otomatik kurulacak şekilde sunuyorlar.

Hocam MSI sitesinden model numaramı girip sürücü ve driver kısmından kontrol ettim VBIOS adına hiçbir şey bulamadım sadece standart BIOS güncellemesi mevcut o kadar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_20221122_030523.png
    Ekran görüntüsü_20221122_030523.png
    84,8 KB · Görüntüleme: 31
Hocam MSI sitesinden model numaramı girip sürücü ve driver kısmından kontrol ettim VBIOS adına hiçbir şey bulamadım sadece standart BIOS güncellemesi mevcut o kadar.
Ekran kartınız zaten güncel bir kart vbios güncellemelik bir durum söz konusu değil. Bios güncellemesi yapmadan önce de sürüm notlarını okumanızı tavsiye ediyorum. Mesela Dell G5 SE modelinin 1.4.4 bios sürümü en performanslı, 1.10.0 sürümü en serin çalışan versiyon. Termal kısma eğrilerini etkileyen güncellemeler yapıldığı için. Benim tecrübe ettiğim senaryoda iki bios arasında CB20 testinde yaklaşık 1000 puan ve 8-10 derece kadar bir fark oluşuyor. Nadiren BIOS güncellemeleri böyle köklü değişiklikler içerse de genellikle güvenlikle ilgili iyileştirmeler yapılarak yeni bios sürümü yayınlanıyor.

Ekran kartınız zaten güncel bir kart VBIOS güncellemelik bir durum söz konusu değil. BIOS güncellemesi yapmadan önce de sürüm notlarını okumanızı tavsiye ediyorum. Mesela Dell G5 SE modelinin 1.4.4 BIOS sürümü en performanslı, 1.10.0 sürümü en serin çalışan versiyon. Termal kısma eğrilerini etkileyen güncellemeler yapıldığı için. Benim tecrübe ettiğim senaryoda iki BIOS arasında CB20 testinde yaklaşık 1000 puan ve 8-10 derece kadar bir fark oluşuyor. Nadiren BIOS güncellemeleri böyle köklü değişiklikler içerse de genellikle güvenlikle ilgili iyileştirmeler yapılarak yeni BIOS sürümü yayınlanıyor.

3 sürümdür sistem kararlılığı için BIOS'lar yayınlanmış hocam genelde öyle yazıyor sürüm notlarında ama MSI BIOS'u güncel tutmayı öneriyor zararı olacağını zaten düşünmüyorum önceki cihazlarımda da genelde hep güncel BIOS kullanmışımdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı