Laptoplarda işlemci ve ekran kartı yanındaki G ne anlama geliyor?

neymar0766

Kilopat
Daha fazla  
Laptop bakıyorum. Çoğu laptopta i5 1155G7 örneğinde olduğu gibi 4 haneli sayılar ve g ibaresi var. Ne neslini, ne gücünü ne de G'nin ne anlama geldiğini anlıyorum.
Bu bilgisayarlarda genellikle ekran kartı modelide belirtilmiyor. Bu ekran kartı yok demek mi?
Bir de "Intel iris X" gibi bir ekran kartı çıkmış. Dahili midir, harici midir? Gücü nedir?
Biri aydınlatabilir mi?

Son olarak HP 14S-DQ4005NT (68n17EA) Intel i5 1155G7 # Intel ıris X # 8 GB RAM (görsel eklemede hata verdi, yazdım). GTA 5 orta ayar, CS:GO yüksek ayar, PUBG orta ayar oynatır mı?

İlk iki handen işlemcinin kaçıncı nesil olduğunu anlayabiliriz mesela örnek olarak verdiğiniz işlemci 11. nesil bir işlemci ve "g"nin anlamı ise işlemci ile entegre bir ekran kartı olduğu anlamına geliyor ama tabii laptopta harici bir ekran kartı da bulunabilir.

İşlemci kısmını anladım, Bir rakam silip yeni teknoloji adına G1-G7 eklemişler. Teşekkür ederim. Özelliklerde ayrıca ekran kartı modeli yazmıyorsa harici ekran kartı yok demek olduğunu anladım.
Bir de iris x kartını sordum. Nasıldır Nvidia'da neyin karşılığıdır?

APU işlemci, yani işlemcinin kendi ekran kartı var böyle laptoplarda genel olarak ekran kartı bulunmaz. Bütçe belirtirseniz daha iyi bir şeyler onerebiliriz eğer almadiysaniz.
Yok almadım. Harici bir Nvidia ekran kartı bulunan 10K civarı 8 GB RAM laptop önerisi alabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı