Laptoplarda Linux kullanmak mantıklı mıdır?

EZKINGh

Decapat
Daha fazla  
Yeni bir laptop almayı düşünüyorum YouTube'dan ders çalışmak için, bunun için Celeron N4500 işlemciye sahio bir Lenovo laptop alacağım. Yapacağım tek şey YouTube'dan video izlemek olacak.

(FreeDOS) Windows yüklemek istemiyorum çünkü arka planda gerçekleşen onca işlemler pilin hızlı bitmesine neden olacak diye düşünüyorum. Bu yüzden Linux yuklemek istiyorum daha az işlem gerçekleşeceğinden pil performansı artacaktır.

Ancak, internette; Linux kurulunca touchpadin çalışmadığı hakkında bir yazı gördüm bu doğru mudur?

Ancak, internette; Linux kurulunca touchpadin çalışmadığı hakkında bir yazı gördüm bu doğru mudur?
HP Victus 16 kullanıyorum. Windows'ta sürücü kurmadan touchpad çalıştıramıyorum ancak Linux'ta sorunsuzca çalışıyor.

Hocam kullanmak mantıklıdır ama Celeron işlemcili laptoplardan uzak durmanızı öneririm. Linux kullanacaksanız TLP-UI uygulamasını kullanmanızı öneririm ama kullanmak için ilk önce TLP indirmeniz gerek.

Hocam kullanmak mantıklıdır ama Celeron işlemcili laptoplardan uzak durmanızı öneririm. Linux kullanacaksanız tpl-UI uygulamasını kullanmanızı öneririm ama kullanmak için ilk önce tpl indirmeniz gerek.

Hocam pek bir performans beklemiyorum zaten işlemciden, 6W tpd değerinde oldugu için pili uzun gider diye tercih ediyorum, R3 7320u var ama 15W o.

Her neyse, bir de hocam tlp nedir biraz baktim da pek bir şey anladığımı soyleyemem.

Son düzenleme:
Aslinda Chromebook da dusunebilirsin eger sadece kullanimin browser'dan ibaret olacaksa.

Bence zaten oyun oynayan ya da isi geregi Windows'a mahkum kalan insan toplulugu disinda Windows'a gerek yok. Diger isletim sistemleri ayni isi daha efektif yapiyor.

Aslinda chromebook da dusunebilirsin eger sadece kullanimin Browser'dan ibaret olacaksa.

Bence zaten oyun oynayan ya da isi geregi Windows'a mahkum kalan insan toplulugu disinda Windows'a gerek yok. Diger isletim sistemleri ayni isi daha efektif yapiyor.

Hocam chromebook un tam çalışması biraz şans işi. Hoparlör mesela çalışmayabilir, USB hubların bir çalışıp bir çalışmaması olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı