Laptoplarda RTX 3000 serisi mi RTX 4000 serisi mi daha iyi?

Birincisi Omen asla ince değil Vatan'a gidip gözlemledim hepsini kocaman bir laptop yanında taşınabilir değil. Ayrıyeten hocam ben kimseye bu konu altında bana laptop önerin demedim bazıları ekran kartından ziyade bana laptop önerdi o yüzden çıktı bu tatava siz de bunlardan birisiniz. Mütevazılığımdan kimseye önerilere kapalıyım da demedim ama ona rağmen bu üslup hiç hoş değil.

G16 da bir o kadar kalın. Ve size tavsiyem kalın ve büyük bir laptop almanız, neticede ne kadar büyük kasa o kadar havadar bir bilgisayar. Omen istemiyorum demişsiniz ama bu bütçede Omen tercih ederseniz 2K ekran çözünürlüğüne sahip bir bilgisayar alabilirsiniz.

Biliyorum; Omen, soğutma kısmında pek başarılı değil ama 2K çözünürlüğe sahip olduğundan ötürü oyunlarda işlemciye baskı daha az olacağından dolayı aşağı yukarı aynı dereceleri görecektir bilgisayarlar, yani en azından bu benim düşüncem.

Bu arada 3070 Ti ile 4070 arasında pek bir fark yok, taş çatlasın %5-%3 performans farkı görürsünüz ve bazı oyunlarda 3070 Ti daha iyi performans bile gösteriyor.

Sen GPU sorduktan sonra planladığın bilgisayarı attınız ve fiyatına değmeyeceğini belirttik. Sonrasında da siz "hem ayranım dökülmesin" moduna geçtiniz. En sonda da "ben öyle dememiştim" ayaklarına yattınız. Bu kadar mütevazı iseniz yapılan yorumlardan alacağınızı alıp "karar verdim" deyip çekilseydiniz de farklı yöntemler ile yardımcı olmaya çalışmasaydık.

Bana alacağınız modele bakayım dendi. O yüzden bende alacağım modeli attım bunu mu alsam diye sormadım. Aynı modelin 3000 serilisi de var ondan atma gereği duydum.

Hocam şöyle ki güçlü donanımları ince bir form faktöre sıkıştırmak günümüzde bile yüksek mühendislik istiyor. Her ne kadar yapılması mümkün olsa bile cihazın termal performansı nasıldır bilemiyorum.

Ancak yine de 2Kg'dan hafif ve 2Cm'den ince olsun diyorsanız ROG Flow X13 serisine bakabilirsiniz. İçinde 60W'lık 4060 var. Panel olarak da OLED olmasa bile DCI-P3 renk gamını %100 destekleyen nebula paneller var.

Klasik sRGB panellere göre daha zengin bir renk seçeneği sunuyor.

Eki Görüntüle 1914850

Cihaz katlanabilir bu arada. Tabii bu saydıklarımdan sonra STRIX'lerle kıyaslanacak piyasadaki en güçlü laptoplarla kafa kafaya kapışacak bir şey beklemeyin. Bu ürünün form faktörü dar olduğu için GPU gücünden fazlaca kısılmış.

Yine de istediğiniz çoğu oyunu ultrada olmasa bile açar diye düşünüyorum.

Kesinlikle öyle. GPU'ya giden güç değeri de azalıyor.

Hocam bu laptop da ilgimi çekmişti ama bu yeni denen katlanabilir arkaya yatabilir tablete dönüşebilir bilgisayarlardan çok korkuyorum genelde oraya yoğunlaşıldığı için bilgisayarın hiç beklenmediği bir yerinden bir sorun çıkacak gibime geliyor Onur abiye de Flip serisinde olan şey gibi.

Son düzenleme:
Hocam bu laptop da ilgimi çekmişti ama bu yeni denen katlanabilir arkaya yatabilir tablete dönüşebilir bilgisayarlardan çok korkuyorum genelde oraya yoğunlaşıldığı için bilgisayarın hiç beklenmediği bir yerinden bir sorun çıkacak gibime geliyor onur abiye de flip serisinde olan şey gibi.

Benim için 2K ekran önemli o sebepten bu ürünü alacağım; Asus Rog Strix G18. Ama ürün 16 GB tek slot RAM ile geliyor, bir tane daha alıp 32'ye yükselteceğim. Kendi bütçem için araştırdım, bunlar da fiyatına göre çok iyi ürünler; HP Omen 17 RTX 4080 2K, MSI Vector GP77 RTX 4070 2K.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı