Laptoplarda soğutma gücü nasıl artırılır?

Yer
Berlin
RAM
8+4 = 12GB Crucial, Acer CL16 2444MHz
Ekran kartı
AMD RX 560X 4GB
Anakart
AN 515-42
İşlemci
R5 2500U
Dostlar laptop soğutma performansı termal macun yenileme, fanları temizleme, uygun ortamlarda kullanmak dışında başka nasıl arttırılır? Bunların hepsini yapsam bile 15W TDP güç değeri yetmiyor bunu 25W yapıyorum 35W üstüne çıkıldığı zaman en ufak bir yük verme esnasında işlemci 80 derecelere vuruyor. Bir de şu şekilde sorum var likit termal macun laptoplarda kullanmak sağlıklı mı yüksek TDP değerleri için?

Son düzenleme:
Dostlar laptop soğutma performansı termal macun yenileme, fanları temizleme, sıcaklık dereceleri kullanım için uygun ortamlarda kullanmak dışında başka nasıl arttırılır? Bunların hepsini yapsam bile 15W TDP güç değeri yetmiyor bunu 25W yapıyorum 35W üstüne çıkıldığı zaman en ufak bir yük verme esnasında işlemci 80 derecelere vuruyor. Bir de şu şekilde sorum var likit termal macun laptoplarda kullanmak sağlıklı mı yüksek TDP değerleri için?
Hocam normal sıcaklıklar..... Laptop kullanıyorsunuz ve sanırım 65 70 dereceler istiyorsunuz ama zor o iş. Derin donducuruya girip oynarsanız belki olabilir... İyi günler.

Likit termal macun masaüstü bilgisayarlar için bile uygun. Kaldı ki zaten yüksek TDP ve getirdiği sıcaklık için üretilmiş bu macunlar. Gözle görülür bir fark oluşturur. Ama en az 14W / m -k olursa iyi olur.

Dostlar laptop soğutma performansı termal macun yenileme, fanları temizleme, sıcaklık dereceleri kullanım için uygun ortamlarda kullanmak dışında başka nasıl arttırılır? Bunların hepsini yapsam bile 15W TDP güç değeri yetmiyor bunu 25W yapıyorum 35W üstüne çıkıldığı zaman en ufak bir yük verme esnasında işlemci 80 derecelere vuruyor. Bir de şu şekilde sorum var likit termal macun laptoplarda kullanmak sağlıklı mı yüksek TDP değerleri için?

Ben eskiden laptop kullanırken RAM'lerin altına buz koyardım bir nebze soğuturdu. BIOS'tan da fan hızını artırabilirsin.

Hocam normal sıcaklıklar... Laptop kullanıyorsunuz ve sanırım 65 70 dereceler istiyorsunuz ama zor o iş. Derin donducuruya girip oynarsanız belki olabilir... İyi günler.

Sıcaklıkların normal olup olmadığını ben de biliyorum farkındayım. Bir düzine CPU bench testlerinden geçiriyorum işe yarıyor mu diye falan, 100 ve üstü derece oranlarında kullanmışlığım bile oldu, sadeceye soruya cevap verin ve geçin hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı metal macun sürebilirsin o da zamanla soğutucu boruları aşındırır onun dışında alt kapağı sökersin o da olmadı fan hızını manuel fullersin soğutmaya çalışırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı