Merhaba herkese. Mekatronik mühendisliği okuyorum. Bu yüzden 3 boyulu çizim programları (SolidWorks gibi) kullanacağım. Ara sırada oyun oynarım. Bu tarz çizim programlarinda ekran kartınin 3060 olmasının çok faydası olduğunu biliyorum. Ve baktığimda fiyat performans olarak karşıma Acer noteo 5 serisi çıktı. Yani hem 12. nesil işlemci hem de 3060 vardı baktiğım modelde. Ama Acer'in ekran kalitesinden çok emin değilim.
sRGB oranı yüzde 60 diye okudum. Çizim programlari için bu oran cidden düşükmüş sanirım en azından yabanci topluluklarda öyle diyorlar.
Yani bu durumda 2 seçeneğim oluyor ya 3050 Ti güzel bir işlemcili 100'de 100 SRGB'li bir cihaz. Ya da 3060 i5 12500H'lı Acer.
sRGB oranının düşük olması cidden kullanacağım 3 botutlu tasarım programlarında çok büyuk bir dezavantaj yaratır mı? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Ekran kartıni 3050 Ti yapıp goruntu kalitesini daha iyi yapmak mı?
3060 seçip ortalama görüntü kaliteli Acer'i tercih etmek mi?
(En azından tasarim programlari için)
Acer kullanıp 3 boyutlu çizim programlarıyla uğraşan arkadaşlarda deneyimlerini yazarsa çok sevinirim.
sRGB oranı yüzde 60 diye okudum. Çizim programlari için bu oran cidden düşükmüş sanirım en azından yabanci topluluklarda öyle diyorlar.
Yani bu durumda 2 seçeneğim oluyor ya 3050 Ti güzel bir işlemcili 100'de 100 SRGB'li bir cihaz. Ya da 3060 i5 12500H'lı Acer.
sRGB oranının düşük olması cidden kullanacağım 3 botutlu tasarım programlarında çok büyuk bir dezavantaj yaratır mı? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Ekran kartıni 3050 Ti yapıp goruntu kalitesini daha iyi yapmak mı?
3060 seçip ortalama görüntü kaliteli Acer'i tercih etmek mi?
(En azından tasarim programlari için)
Acer kullanıp 3 boyutlu çizim programlarıyla uğraşan arkadaşlarda deneyimlerini yazarsa çok sevinirim.
Son düzenleme: