Laptopta Aşırı Isınma Sorunu

Layx

Kilopat
Bilgisayarımı yurt dışından almıştım. 1 yıl oldu neredeyse. Dizüstü olduğu için ilk başlarda sıcaklığı normal zannettim ama sonradan araştırınca oldukça fazla olduğunu anladım. Boştayken sıcaklık değerleri bunlar. Kendim termal macunu yenilemeye çalıştım ama beceremedim galiba. Çünkü eskiden en çok 95 derece olan işlemci şimdi 100 dereceye 5 dk içinde çıkıyor ve fanlarım sürekli 4 bin veya 3 bin RPM'de çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım? Laptop zarar görecek diye korkudan oyun oynamıyorum. Termal macunu değiştirdiğimden beri fanlardan sürekli araba çalışır gibi ses geliyor. Fanları temizlemeye korkutuğum için de temizleyemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bulunduğum şehir küçük olduğu için yerel bilgisayar-laptop tamircileri dışında Teknosa ve Vatan Bilgisayar var. Bilen veya yapabilecek kişiler yardım ederse çok sevinirim.

cpuid ısı.png

predator ısı.png

lolde ısı.png

Laptop Acer Predator Helios 300
Bilgisayarımı yurt dışından almıştım. 1 yıl oldu neredeyse. Dizüstü olduğu için ilk başlarda sıcaklığı normal zannettim ama sonradan araştırınca oldukça fazla olduğunu anladım. Boştayken sıcaklık değerleri bunlar. Kendim termal macunu yenilemeye çalıştım ama beceremedim galiba. Çünkü eskiden en çok 95 derece olan işlemci şimdi 100 dereceye 5 dk içinde çıkıyor ve fanlarım sürekli 4 bin veya 3 bin RPM'de çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım? Laptop zarar görecek diye korkudan oyun oynamıyorum. Termal macunu değiştirdiğimden beri fanlardan sürekli araba çalışır gibi ses geliyor. Fanları temizlemeye korkutuğum için de temizleyemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bulunduğum şehir küçük olduğu için yerel bilgisayar-laptop tamircileri dışında Teknosa ve Vatan Bilgisayar var. Bilen veya yapabilecek kişiler yardım ederse çok sevinirim.

Eki Görüntüle 443624

Eki Görüntüle 443625

Eki Görüntüle 443626
Laptop Markam Acer Predator Helıos 300

Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop PC, 15.6" FHD IPS w/ 144Hz Refresh, Intel i7-8750H, GTX 1060 6GB, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Aeroblade Metal Fans

Teknosa'da o işi yapmıyorlar. Vatan da kendi ürünü değilse yapmaz. Mahalle bilgisayarcısına yaptırabilirsin ancak kendi termal macununla git. Termal macunun ne bu arada? Bu işlemlerden sonra da undervolt öneririm.

Termal macunum bu.
Termal macun iyi. İşlem sırasında bir hata yapmış olabilirsin. Nasıl yapılacağına dair videoları izledin mi?
İçini süpürdün mü, fanları temizlemekten neden korkuyorsun anlamadım.
Ben her zaman başkalarına yaptırmaktansa kendim yapmayı tercih ederim, baştan savma yapıldığını çok gördüm. Ama bilgili, güvenilir biri var ise ona git tabi ki.

Termal macun iyi. İşlem sırasında bir hata yapmış olabilirsin. Nasıl yapılacağına dair videoları izledin mi?
İçini süpürdün mü, fanları temizlemekten neden korkuyorsun anlamadım.
Ben her zaman başkalarına yaptırmaktansa kendim yapmayı tercih ederim, baştan savma yapıldığını çok gördüm. Ama bilgili, güvenilir biri var ise ona git tabi ki.
Fanların olduğu kısımın vidaları çok küçük elimde olan tornavida ile açamadım termal macun faciasından sonra korkar oldum garantisi olmadığı için Türkiye'de .

@Layx Basit bir notebook tamir seti satın alıp tekrardan deneyebilirsiniz. Fanlar tozlu ise temizlenmesi gerekli.
@Layx Youtube arama bölümüne laptop modelini yazıp sonuna "cleaning" yaz ve arat. Hata yaptığın yeri tespit etmen daha kolay olacaktır.
Bu öneriyi kesinlikle yapın, araştırmadan kalkışmayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı