Laptopta BIOS pili yuvası nasıl takılır?

Sizin de çok biliyormuş gibi konuşmalarınız yok mu o da beni benden alıyor ne olacak şimdi :) Yarın mahallenizdeki elektrikçiye gidin ve sorun. Abi benim anakarta lehim yapılacak yapar mısın diye ondan sonra gelin buraya yazın sonucu :D

Elektrikçi lehim bilmez yapamaz demedim ki ben. Elektrikçilerin çoğu uğraşmaz onunla dedim :)
Laptopumun şarj soketinin kabloları kopmuştu gittim anahtırcıya lehimlettim. İnsanlar bilgili dostum adam seni geri göndermez ucuza yaptırtcak illa bulursun. Lehim yapmayan elektrikçi mi olur bir kere?

Bizzat ben tamirciyim amcam tamirci babam tamirci ailecek tamirciyiz :) Sorun şu ki ben elektrikçi lehim bilmez yapmaz ya da yapamaz demedim elektrikçiler dışarıdan gelene lehim mi yapıyor dedim. Tabii ben böyle cümle kurunca sizin zihninizde tüm dünyadaki elektrikçiler olarak anlaşıldı doğru hata benim. Elektrikçi lehim yapar ama hangi elektrikçi lehim yapar onu bulman lazım. Sen diyorsun ki anahtarcıya lehim yaptırdım :) Yahu arkadaş senin oradaki anahtarcı lehim yapıyor diye tüm anahtarcılar lehim mi yapacak :) Diyorum ki bu işi ya elektronikçi yapar ya da bilgisayarcı yapar. Bir tane bilgisayarcı yüksek fiyat verdi diye kalktınız adamı kapı kapı elektrikçi aratmaya başladınız. Desenize arkadaşım önce başka bilgisayarcı bak eğer yoksa sonra alternatiflere bak :) Ben burada ne anlatıyorum sen oradan ne anlıyor ve yazıyorsun :)

Bizzat ben tamirciyim amcam tamirci babam tamirci ailecek tamirciyiz :) sorun şu ki ben elektrikçi lehim bilmez yapmaz ya da yapamaz demedim elektrikçiler dışarıdan gelene lehim mi yapıyor dedim. Tabii ben böyle cümle kurunca sizin zihninizde tüm dünyadaki elektrikçiler olarak anlaşıldı doğru hata benim. Elektrikçi lehim yapar ama hangi elektrikçi lehim yapar onu bulman lazım. Sen diyorsun ki anahtarcıya lehim yaptırdım :) yahu arkadaş senin oradaki anahtarcı lehim yapıyor diye tüm anahtarcılar lehim mi yapacak :) diyorum ki bu işi ya elektronikçi yapar ya da bilgisayarcı yapar. Bir tane bilgisayarcı yüksek fiyat verdi diye kalktınız adamı kapı kapı elektrikçi aratmaya başladınız. Desenize arkadaşım önce başka bilgisayarcı bak eğer yoksa sonra alternatiflere bak :) ben burada ne anlatıyorum sen oradan ne anlıyor ve yazıyorsun :)

Ağzına sağlık hocam. Zaten yapabileceğim bir şey değilmiş anladım. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Ağzına sağlık hocam. Zaten yapabileceğim bir şey değilmiş anladım. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Zaten şöyle bir durum da var. USB portları sökmek ve takmak gerçekten zahmetli bir iş. USB değişimi için verilen fiyat bence normal. Fakat şu da var. Eğer USB'ler değişmeden sadece pil yuvası sorunumu çözelim bana yeter derseniz şöyle bir fikir verebilirim. Pil yuvasının içi eksi kutup. Ortada pile değen metal ayak var. Onu hafifçe ucundan yukarı kaldırın ve sıcak silikon dediğimiz çakmaklı eritilen silikondan bulun ve bir kürdan ile metalin sağına ve soluna hafif sürün ve hemen pili bastırın sabitlenir. Ama dikkat edin alttaki metale gelmesin yoksa teması önler. Bunu birinden yardım alarak yaparsanız daha hızlı olur. Bu pil sonuçta kumanda pili gibi birkaç ayda değişen bir şey değil. Değişim zamanı gelince hafif kenardan zorlayınca çıkar zaten.

Zaten şöyle bir durum da var. USB portları sökmek ve takmak gerçekten zahmetli bir iş. USB değişimi için verilen fiyat bence normal. Fakat şu da var. Eğer USB'ler değişmeden sadece pil yuvası sorunumu çözelim bana yeter derseniz şöyle bir fikir verebilirim. Pil yuvasının içi eksi kutup. Ortada pile değen metal ayak var. Onu hafifçe ucundan yukarı kaldırın ve sıcak silikon dediğimiz çakmaklı eritilen silikondan bulun ve bir kürdan ile metalin sağına ve soluna hafif sürün ve hemen pili bastırın sabitlenir. Ama dikkat edin alttaki metale gelmesin yoksa teması önler. Bunu birinden yardım alarak yaparsanız daha hızlı olur. Bu pil sonuçta kumanda pili gibi birkaç ayda değişen bir şey değil. Değişim zamanı gelince hafif kenardan zorlayınca çıkar zaten.

Hocam şimdilik pilin yan tarafına kürdan ucunu kırıp sokuşturduk üzerine de bantladık pil sabitlendi. Şimdilik bu şekilde ama yuva değişmesi gerekiyor zamanı gelince değiştirtmeyi düşünüyorum. USB portlarının da bana sorun yaratmayacağı kararına vardım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı