Laptopta BIOS şifresi nasıl kırılır?

Laptopumun markası Casper bir sürü yol denedim bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Bir program aracılığı ile çok basit bir şekilde kırdım.

Benim şifremi kırdığım BIOS yazılımı Phoenix idi.

Şifreyi üç kez yanlış girince bir kod çıkıyor ekranda.

O kod örneğin: 22222XB2222222C22X şeklinde.

Bunu bir yere yazıyoruz.

Sonra verdiğim şu linkten bilgisayarınızın markasına göre yazılımları indiriyoruz.
Link:

http://dogber1.blogspot.com/2009/05/...ered-bios.html

İndirdikten sonra çalıştırdığımız yazılım bize az önce not ettiğimiz kodu soruyor, kodu girdiğinizde 5- 6 tane şifre veriyor modele göre.

BIOS pilini cikarmayi denemis olmaniz gerek oyleyse.
Eski bilgisayara yüklicem windows arkasını çıkarmayı denedim yapamadım.
Bir program aracılığı ile çok basit bir şekilde kırdım.

Benim şifremi kırdığım BIOS yazılımı Phoenix idi.

Şifreyi üç kez yanlış girince bir kod çıkıyor ekranda.

O kod örneğin: 22222XB2222222C22X şeklinde.

Bunu bir yere yazıyoruz.

Sonra verdiğim şu linkten bilgisayarınızın markasına göre yazılımları indiriyoruz.
Link:

http://dogber1.blogspot.com/2009/05/...ered-bios.html

İndirdikten sonra çalıştırdığımız yazılım bize az önce not ettiğimiz kodu soruyor, kodu girdiğinizde 5- 6 tane şifre veriyor modele göre.
sdediğin yazıyı okudum rarı indirdiğimde pyhton ile açıldı cmd ile açılmadı.Daha Az önce okudum.

Şuna bir bakın.

Laptoplarda BIOS pili lehimli olması lazım.
Bu yazıyıda gördüm.Ne yapacağımı anlamadım.Videolu aradım bundan hep arkasını çıkartın diyodu.
Iste bi' yontem bu da, bilgisayari acip pili cikariyorsunuz ve 15 20 saniye bekleyip takiyorsunuz.
Çıkaramadım.

Başka bir yöntem bilmiyorum, Casper servisine gönderip BIOS'u silip tekrar yüklemelerini isteyebilirsiniz.

2005'den kalan bilgisayar olduğu için alacaklarını sanmıyorum.
Bios PhonixBios güncellersem şifre kalkar mı?
Ben imzanızdaki sistem sandım. O yüzden dedim. Güncellerseniz belki kalkar ama pek sanmıyorum. İyi bir bilgisayarcıya götürüp BIOS'u tekrar yüklemesini isteyebilirsiniz, onlarda özel bir alet oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı