Laptopta CD-ROM yerine fan takmak mantıklı mı?

Dümdüz

Megapat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
6.186
Makaleler
53
Çözümler
124
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

Fantezi arıyorum, aynı zamanda sıcaklık sorununa da çözüm arıyorum.

2b83c607-6636-494a-8fa7-48af4facba74.jpg


Fotoğrafta gördüğünüz kızak yerine, dışarıdan havayı alıp içeriye doğru üfleyen bir fan kurmak mantıklı mı sizce? Yani fotoğrafa göre sağ taraftan temiz havayı alacak, sol tarafa verecek. Sol taraftan da havayı dışarı üfleyen bir fan var zaten.

Bir de vakumlu soğutucu var elimde, fanları bozuyor diye çıkış fanının önüne koymuyorum. Onu bu şekilde değerlendirsem nasıl olur acaba?
 
Son düzenleme:
Izgara olmadığı için laptop soğutucularından fazla bir etkisi olmayacaktır. Ayrıca kasa açık kullanıyorsunuz hava sirkülasyonu olmuyor bu da bir eksi.
Şu anda kasa açık değil, söktüğümde çekmiştim fotoğrafı. Vakumlu soğutucunun radyal fanı var, çok da güçlü. İş görmez mi dersin?
 
Kasa kapalı ise fanı monte edeceğiniz yerin alt tarafı ızgara şeklinde delik olmalı havayı içeriden dışarıya atacak şekilde takmalısınız. Yani fabrika sol tarafa fanın altına nasıl ızgara delikleri yaptıysa o şekilde kasanın delinmesi lazım.
 
Bana hiç mantıklı gelmedi. Soğutsa bile en fazla 2-3 derece soğutur.

Bana da mantıklı geliyor ama biri çıksa da beni haklı veya haksız çıkartsa diye bekliyorum :D
Mantıklı geliyor çünkü şu an bilgisayarda sadece 1 fan var ve o da sadece içerideki sıcak havayı dışarıya üflüyor. Bu şekilde, tek fanın içeriden çektiği havaya doğru başka soğuk bir hava olacak. Yani şöyle:

20210506_010658.jpg
 

Geri
Yukarı