Laptopta chipset arızası

• Konuyu başlatan 269184
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.046

269184

Hectopat
Yanlış mudehale ettiğim cihazım kısa devre oldu. Yazıcıoğlu'na bir bilgisayarciya gösterdim. Chipsetin değişmesi gerektiğini söyledi, 800 lira fiyat çekti. BGA cihazinin olup olmadığını sordum, olduğunu söyledi. Değişimden sonra başka bir arızası yoksa büyük ihtimalle çalışacağını söyledi. Tavsiye ve tecrübeleriniz nedir? Yazıcıoğlu'ndaki bilgisayarcilara güvenilir mi?

Son düzenleme:
Yanlış mudehale ettiğim cihazım kısa devre oldu. Yazıcıoğlu'na bir bilgisayarciya gösterdim. Chipsetin değişmesi gerektiğini söyledi 800 lira fiyat çekti. BGA cihazinin olup olmadığını sordum, olduğunu söyledi. Değişimden sonra başka bir arızası yoksa büyük ihtimalle çalışacağını söyledi. Tavsiye ve tecrübeleriniz nedir? Yazıcıoğlu'na ki bilgisayarcilara güvenilir mi?
800 TL olması anakartın da değiştirmesinden dolayı. Yazıcıoğlu pc'cileri bilmiyorum güvenilir mi ama 800 TL olması anakart değiştirmesinden dolayıdır.

Baktim, internette göremedim o anakarti.
Kabul ettim teklifi, bu sefer de " işlemci arızalı değişimini yapamayız" dedi. Bence dolandırıcı veya anlamıyorlar. Ne yapmalıyım?
800 değil 2000 TL'ye de razı olurdum yapilabilse.
800 TL olması anakartın da değiştirmesinden dolayı. Yazıcıoğlu pc'cileri bilmiyorum güvenilir mi ama 800 TL olması anakart değiştirmesinden dolayıdır.

Dosya Ekleri

• 16017323135681860677881.jpg
    16017323135681860677881.jpg
    142,9 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Baktim, internette göremedim o anakarti.
Kabul ettim teklifi, bu sefer de " işlemci arızalı değişimini yapamayız" dedi. Bence dolandırıcı veya anlamıyorlar. Ne yapmalıyım?
800 değil 2000 TL'ye de razı olurdum yapilabilse.

Bir arkadaşım dizüstü bilgisayarının üzerine kola dökmüştü. İçini açtım baktım, tamamen anakart kolaya bulanmıştı ve chipset entegresinin ayaklarından 2 tanesi kopmuştu. İstanbul'da bir bilgisayarcıya yolladım. Gayet uygun fiyata ve tertemiz bir işçilikle yeni entegreyi takıp yollamıştı. Eğer istersen özelden telefon numarasını verebilirim.

İşlemci sıvı teması var. Basit bir şey olsa yaparlar zaten 800 vermeyi kabul ettim. Ablamın bir arkadaşı varmış bana güvence verdi ona teslim edecegim. BGA Rework cihazı varmis. En kötü ihtimal işlemci değisince olur diye düşünüyorum. Aliexpresste 160$ civarı işlemcim. "Laptop işlemci değişmez" veya "anakart tamir olmaz" diyenlere inanmıyorum.

Yanlış mudehale ettiğim cihazım kısa devre oldu. Yazıcıoğlu'na bir bilgisayarciya gösterdim. Chipsetin değişmesi gerektiğini söyledi, 800 lira fiyat çekti. BGA cihazinin olup olmadığını sordum, olduğunu söyledi. Değişimden sonra başka bir arızası yoksa büyük ihtimalle çalışacağını söyledi. Tavsiye ve tecrübeleriniz nedir? Yazıcıoğlu'ndaki bilgisayarcilara güvenilir mi?
hocam iyi günler bu sorunu çözebildiniz mi? ben aynı sorunu yanlış müdahale sebebiyle kendi acer nitro5 bilgisayarımda yaşıyorum. bir aydır oradan oraya gidiyor acer yetkili servis değişime 8bin biçti, bu dolar kurunda normal buluyorum fakat diğer teknik servisler de ya tamiri yok diyor ya parçayı getirtiyorlar çözüm yok. olumlu dönüt alabildiyseniz lütfen bana da söyleyin ne kadarsa fiyatı götürüp yaptırayım
Bir arkadaşım dizüstü bilgisayarının üzerine kola dökmüştü. İçini açtım baktım, tamamen anakart kolaya bulanmıştı ve chipset entegresinin ayaklarından 2 tanesi kopmuştu. İstanbul'da bir bilgisayarcıya yolladım. Gayet uygun fiyata ve tertemiz bir işçilikle yeni entegreyi takıp yollamıştı. Eğer istersen özelden telefon numarasını verebilirim.
merhaba, dizüstü bilgisayarımın chipseti yandı tamir için nereye götürdüysem olumsuz sonuçlandı. eğer bahsettiğiniz servis bu konuda da yetkiliyse iletişime geçebilmem için bana iletişim bilgilerini verebilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı