Laptopta CPU hızı ne kadar olmalı?

siyaset

Kilopat
Katılım
11 Temmuz 2016
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32
İyi akşamlar. Laptopa geçen temiz format attım CPU hızı normalde 0.8 ila 1,0 arası değişiyordu. İki gün önce alieware Command Center indirdim sorunlu yüklendi tam yüklenmedi sildim güçle sonra eski sürümü indirdim kurdum kurulumdan hemen sonra CPU hızı 2GHz'den aşağı düşmedi hiç 2 ila 5 arası değişiyor durmadan normal bir şey mi bu? Boşta olduğu zaman laptop bazen ısınmaya başlıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop marka, model ve donanım özelliklerinizi yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz
 
Bir laptop'da CPU hızı şu kadar/bu kadar olmalıdır diye bir kural yoktur. CPU hızı adı üstünde CPU'nun markasına/modeline bağlı olarak ne kadarlık bir hızda çalışması için üretildiyse o kadarlık bir hızda çalışacaktır. Overclock opsiyonunu göz ardı ediyorum.

Bilgisayarının CPU kullanımı ise bilgisayarının kullanıldığı süreçlere göre değişkenlik göstermesi normaldir. Yani yük altındayken farklı, boşta iken farklı hızlarda çalıştığını görmen gayet normal. Kaldı ki sen bilgisayarının boşta olduğunu düşünürsün ama örneğin arka planda Windows Update herhangi bir güncelleştirme yapıyordur. Bu da tamamen boşta olduğu anlamına gelmez ve CPU'nun biraz yüksek frekanslarda çalıştığını görebilirsin.

Aslında anlattığın şeylerde anormal bir durum göremedim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı