Çözüldü Laptopta F Tuşlarını Kullanamıyorum ve BIOS'a Giremiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Yazıcı

Megapat
Daha fazla  
Yeni laptop aldım ve oyun oynarken F tuşlarını kullanamıyorum ses açma kapatma falan yapıyor. Birkaç konuya baktım BIOS ile yapılıyor sanırım ama BIOS'a bir türlü giremedim. BIOS'a nasıl gireceğimi ve sonrasından nasıl F tuşlarını ayarlayacağımı söyleyebilirseniz güzel olur. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
F2 ile olması lazım. Bilgisayarı kapatın. Sonra açma tuşuna basar basmaz sürekli F2'ye bas-çek yapın.
Sizin durumunuzda FN'i basılı tutarken F2'yi bas çek olabilir.
İşe yaramazsa F7, F8, F10, F11, F12, ESC ve Delete tuşlarını da deneyebilirsiniz. Genelde bu tuşlar kullanılıyor ama Lenovo F2 demiş.
Tamam işte programlardan bakılıyor modele. Masaüstünde kesin bakılıyor orası ayrı da eski laptopumdan hatırladığım kadarıyla onda da tam marka model yazıyordu. CPU-Z üzerinden bakmıştım diye hatırlıyorum.

Güncel laptoplarda belli oluyormuş masaüstünden. Benimki milat öncesinden kalma olduğu için kapağı söktüm. Ama bence kapağı sökmek daha kolay. Tabii CPU-Z yüklü değilse.

Benim laptopumda da aynı özellik var. Fn+esc kombinasyonuyla f tuşlarını kilitleyip açabiliyorsunuz. Esc nin altında böyle bir kilit simgesi var. Belki sizinde böyledir. Bios ile uğraşmanıza gerek kalmaz

Geç yazdığım için kusura bakmayın cpu z dediğiniz programı indirdim mainboardda bunlar yazıyor
Laptopun kapağını açarsam garanti bozulmuyor mu ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 50
Geç yazdığım için kusura bakmayın CPU Z dediğiniz programı indirdim mainboardda bunlar yazıyor.
Laptopun kapağını açarsam garanti bozulmuyor mu?

Lenovo'da sıkıntı olmuyor diye biliyorum.

Benim laptopumda da aynı özellik var. Fn+esc kombinasyonuyla f tuşlarını kilitleyip açabiliyorsunuz. Esc nin altında böyle bir kilit simgesi var. Belki sizinde böyledir. Bios ile uğraşmanıza gerek kalmaz
malesef bende kilit simgesi yok cpu z resminide attım yardım edebilecek var mı ?

Maalesef bende kilit simgesi yok. CPU-Z resmini de attım. Yardım edebilecek var mı?
CPU-Z resmi değil, cihazın modelini sormutşum.
İnternet abiye göre o anakartı Lenovo 520 modeli kullanıyor. Sizinki bu olmasa da verdiğiniz bilgi bu yönde.
Buradaki özellik ile değiştirilebiliyormuş. O bildi de burada yazıyor.

Muhtemelen yok. Yoksa BIOS'ta Configuration sekmesinde Hotkey Mode seçeneğini değiştirin. O da burada yazıyor.

Bundan sonra da ne dediğini bilmeyen kişiler yerine ne dediğini bilen kişileri dinleyin. Konudaki mesajlara bakarsanız adamlar daha dediklerinden emin değiller. Tahmin yürütüp duruyorlar. Birisi anakart aç diyor diğeri kapat diyor biri şu tuşa bas diyor ama sizde o tuş bile yok bundan haberi yok.

Son düzenleme:
F2 ile olması lazım. Bilgisayarı kapatın. Sonra açma tuşuna basar basmaz sürekli F2'ye bas-çek yapın.
İşe yaramazsa F7, F8, F10, F11, F12, ESC ve Delete tuşlarını da deneyebilirsiniz. Genelde bu tuşlar kullanılıyor ama Lenovo F2 demiş.

Çözüm

Gerçekten çok teşekkür ederim bayağı uğraşıyordum FN basılı halde F2 şeklinde oldu ve tuşlar çalışıyor .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı