Laptopta fan sesi dışında farklı bir ses geliyor

fittedsaturn

Decapat
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
90
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
casper nirvana x500
i7 1065g7
16gb ddr4 2600 mhz single chanel
iris plus g7 128mb vram
500 gb m.2 ssd
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Merhaba Laptopumda fan sesi dışında tam RAM slotlarının olduğu bir yerden cızırtı sesi geliyor sizce normal mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba laptopumda fan sesi dışında tam RAM slotlarının olduğu bir yerden cızırtı sesi geliyor sizce normal mi?
tiz bir cızırtıysa coil whine denen ses olabilir sanırım üstünden geçen elektrikten oluyor rahatsız etmekten başka bir zararı yok diye biliyorum garanti varsa göndermeniz iyi olur
 
HDD varsa ondan gelen bir ses mi yoksa coil whine (herkes farklı tarif edebilir ama sıralı kesikli tiz bir sese benzer, videolardan bakıp sesi rahatça ayırt edebilirsiniz) bobiblerden gelen bir ses mi bunlar değilse prizde ve pilde çalıştırın eğer sadece prizde ses oluyor ise elektrik hattınız topraksız, sorunlu vs. olabilir yok yine değilse bileşenlerin herhangi birinde bir problem olması muhtameldir. Ve ayrıca çift RAM'iniz var ise birini çıkarıp diğerini takıp deneyin. Tek RAM var ve çift slot ise slotların yerlerini değiştirip deneyin. (o bölgeden ses geliyor dediğiniz için dedim)
 
teşekkürler
HDD varsa ondan gelen bir ses mi yoksa coil whine (herkes farklı taris edebilir ama sıralı kesikli tiz bir sese benzer, videolardan bakıp sesi rahatça ayırt edebilirsiniz) bobiblerden gelen bir ses mi bunlar değilse prizde ve pilde çalıştırın eğer sadece prizde ses oluyor ise elektrik hattınız topraksız, sorunlu vs. olabilir yok yine değilse bileşenlerin herhangi birinde bir problem olması muhtameldir. Ve ayrıca çift RAM'iniz var ise birini çıkarıp diğerini takıp deneyin. Tek RAM var ve çift slot ise slotların yerlerini değiştirip deneyin. (o bölgeden ses geliyor dediğiniz için dedim)

Kesinlikle RAM'den olduğunu biliyorum çünkü uyku modunda ses devam ediyor (fan durduğu zaman) HDD yok PC'de. Tek RAM var ama garantiden dolayı cihazın içini açamıyorum ama galiba coil whine büyük ihtimalle çünkü prizimin kendine hayrı yok.
Uyku modunda devam ediyor demiştim ama son analizlerinde sonra coil whine olamadığını düşünüyorum zaten çip krizinde PC garantiye gitmişti ve anakartı değiştirip aynı işlemciyle geri geldi bilgisayarım ( sıfır ürün ile değişim adı altında)yakın zamanda götüreceğim servise.
Coil whine gibi bir ses değil çok az bir ses geliyor sadece RAM'lerden.
 
Son düzenleme:
Garanti devam ediyorsa (bazı firmalar kasa açma için, RAM ekleme ve SSD yükseltme vs. işlemler gerekliliği açısından garanti kapsamından çıkarmıyor) çok fazla kurcalamadan bu sorun hakkında servise vermek en faydalı yol gibi. Belki anakart tamamen değişecek, ya da RAM'ler. Eğer servise verirseniz sonrasında marka ve servis bilgisini paylaşır, sorununuzla nasıl ilgilendiğini belirtirseniz, ufakta olsa kişisel tecrübe paylaşımı açısından faydalı olabilir.

Ekleme: Zaten servise göndermişsiniz ve anakart değişmiş :D Ama sorun hala devam etmekte, yasal hakları bilip bunları kullanmak hakkınız. Katılıyorum en iyisi sıfır ürün ile değişim istemek. Bazen çileden çıkartıp, oyalayıp, usandırabiliyorlar. Ve bu ürün yerine paranızı iade edelim diyorlar. Aynı ürün konusunda ısrarcı olun. Sizin aldığınız o zamandan bu yana tahmin ediyorum ürünün muadili fiyatlar uçup gitmiştir. Oysa size o tarihte ödediğiniz para iade edilecek. Bu koşulda zararlı çıkan siz olursunuz. Bazen aynı ürünü tedarik edemiyoruz ama aynı markanın muadili bir ürününü teklif ediyorlar. Eğer teklif edilen ürünün konfigürasyonları makul ise o zaman değerlendirilebilir bu seçenekte. Neyse çok uzattım, gelişmelerden haberdar edersiniz, şimdiden kolay gelsin.
 
Garanti devam ediyorsa (bazı firmalar kasa açma için, RAM ekleme ve SSD yükseltme vs. işlemler gerekliliği açısından garanti kapsamından çıkarmıyor) çok fazla kurcalamadan bu sorun hakkında servise vermek en faydalı yol gibi. Belki anakart tamamen değişecek, ya da RAM'ler. Eğer servise verirseniz sonrasında marka ve servis bilgisini paylaşır, sorununuzla nasıl ilgilendiğini belirtirseniz, ufakta olsa kişisel tecrübe paylaşımı açısından faydalı olabilir.

Ekleme: Zaten servise göndermişsiniz ve anakart değişmiş :D ama sorun hala devam etmekte, yasal hakları bilip bunları kullanmak hakkınız. Katılıyorum en iyisi sıfır ürün ile değişim istemek. Bazen çileden çıkartıp, oyalayıp, usandırabiliyorlar. Ve bu ürün yerine paranızı iade edelim diyorlar. Aynı ürün konusunda ısrarcı olun. Sizin aldığınız o zamandan bu yana tahmin ediyorum ürünün muadili fiyatlar uçup gitmiştir. Oysa size o tarihte ödediğiniz para iade edilecek. Bu koşulda zararlı çıkan siz olursunuz. Bazen aynı ürünü tedarik edemiyoruz ama aynı markanın muadili bir ürününü teklif ediyorlar. Eğer teklif edilen ürünün konfigürasyonları makul ise o zaman değerlendirilebilir bu seçenekte. Neyse çok uzattım, gelişmelerden haberdar edersiniz, şimdiden kolay gelsin.

Teşekkürler inşallah sıkıntı çıkarmadan hallederim sizi haberdar edeceğim.
 

Geri
Yukarı