Laptopta şarjda oyun oynamak zarar verir mi?

Uzun vadede pil ömrü kısalır sadece. Zaten oyun için aldıysanız pil ömrünün de pek bir önemi yoktur sizin için. Onun dışında başka bir şeye zarar vermez. Zaten %100 olduktan sonra elektriği bataryaya vermez bilgisayar gücü direkt prizden alır o yüzden zararlı değildir.

Hayır bir sorun teşkil etmiyor. Bazı modeller güç girişinden direkt alıyor enerjiyi, bu sayede bataryadan geçmiyor ve pil ömrü bile artabiliyor. Hatta bazı modellerde bu yüzden şarjda oynarken pil yüzdesi düşebiliyor. Mesela Lenovo IG3'te var bu olay. Çoğu kişi için bir sorun gibi ama bence güzel bir şey.

Hayır bir sorun teşkil etmiyor. Bazı modeller güç girişinden direkt alıyor enerjiyi, bu sayede bataryadan geçmiyor ve pil ömrü bile artabiliyor. Hatta bazı modellerde bu yüzden şarjda oynarken pil yüzdesi düşebiliyor. Mesela Lenovo IG3'te var bu olay. Çoğu kişi için bir sorun gibi ama bence güzel bir şey.

Lenovo IG3'te direkt adaptör yetersiz geldiği için bataryadan yiyor. Pek güzel bir olay değil pili öldürüyor. Onun dışında cihazdan performans almak için zaten adağtöre bağlı kullanmak zorundasın,pil her şekilde ölecek, adaptörsüz kullanman pil ömrüne daha zararlı olur. Şarj azaldıkca pil döngüye girer, haliyle sağlığı düşer. Kısaca adaptöre bağlı kullanmak, pilde kullanmaya nazaran daha mantıklı.

Selamünaleyküm PC'yi yeni aldım ve şarjda oynuyorum Max performans için sıkıntı olur mu yeni aldığım için?
Kesinlikle şarjda oynayın şarjda oynamazsanız en iyi performansı alamazsınız tabii bu durum biosdan bir ayar ile kapanıyordu sanırsam uzun süredir laptop kullanmıyorum değişmiş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı