Laptopta sıvı teması sorun çıkartır mı?

meraklıadam07

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ CYBROG 15 A13VF892XTR
Intel i7 13620h
Nvidia RTX 4060 8 GB
5200 2X8 RAM
512 GB SDD
RAZER ORNATA V3 TKL Klavye
RAZER DEATHHADDER ESSENTİAL Mause
HYPREX CLOUD 2 CORE WİRİLESS kulaklık
ZALMAN NS2000 laptop soğutucu
WRAİTH SPİRİT OF AİM Mausepad
Daha önce konu açmıştım ama düzgün cevap alamadığım için tekrar açıyorum. Dün öğlen saatinde masama su döküldü ve şans eseri laptopumun yanına döküldü. Laptopu soğutucu ile kullanmam beni kurtarmış oldu biraz da. Çok az bir su içine girmeyecek şekilde yan tarafındaki hava kanalının ağzındaki plastik yere geldi ve onu hızlı bir şekilde silip laptopu masadan kaldırdım ve kapattım. Daha sonra oyuncu klavyemide masadan kaldırdım ve altındaki suyu fark etmedim. Altındaki su bir şişe kapağı kadarı laptop kapalı vaziyetteyken üstüne döküldü bunu fark ettikten sonra hızlı bir şekilde peçete ile kurulayıp uzun bir süre soğuk fön makinesi tuttum. Ayrı olarak ters tuttum. Arasına emici bez de koydum yani suyu kurutmak için bildiğim tüm işlemleri yaptım. Yaklaşık bu işlemleri uzun bir süre yaptıktan sonra gece vakti çalıştırdım. Laptopta ne klavyesinde ne çalışmasında hiçbir sıkıntı yoktu. Bu işlerden anlayan bir abime oksitlenme ihtimalini sorduğum zaman normal içme suyu ise ve az miktarda ise ve kurutulduysa oksitlenme olmayacağını söyledi. Şu anda kullanıyorum. Size de şunu soracağım bundan sonra bir sıkıntı yaşar mıyım? Yapabileceğim ayrı bir işlem var mı ve sorduğum abim doğru söylemiş mi? Bu sorulara cevap verirseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçine kaçmadıysa sorun olmaz. Benim emektar kahvenin üstünde yüzmüştü de içine girmedi diye bozulmamıştı. İki üç damla su döküldü diye bozulmaz. İçine kaçtıysa bozabilir ama. Teknolojik alet bu sonuçta elektrik geçiyor içinden.

Ağabeyin de doğru söylemiş bence.

İçine kaçmadıysa sorun olmaz. Benim emektar kahvenin üstünde yüzmüştü de içine girmedi diye bozulmamıştı. İki üç damla su döküldü diye bozulmaz. İçine kaçtıysa bozabilir ama. Teknolojik alet bu sonuçta elektrik geçiyor içinden.

Ağabeyin de doğru söylemiş bence.
içine kaçtığını düşünmüyorum çünkü genelde kaçanlarda klavyelerinde hep bi sıkıntı yaşamışlar ve ben şuan hiç bir sıkıntı yaşamadım ne klavyede ne sistemde malum yaz aylarındayız zaten ve oyun oynarken bilgisiyar 70 80 dereceleri de buluyor içinde su bile kalmışsa buharlaşacağını düşünüyorum doğru düşünüyorumdur umarım

Sıkıntı olmaz ama ek olarak içine açıp bakabilirsin.
hocam içini açarım ama elim öyle şeylere çok yatkın değil o yüzden bulaşmak istemedim neredeyse iki gün oldu henüz bi sorun yok daha da olmaz değil mi ileriki zamanlarda ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı